Puiu Hasotti, la TV Ziare.com: Nu pot vorbi de un guvern PSD-PNL

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 19:36
1910 citiri
Puiu Hasotti, la TV Ziare.com: Nu pot vorbi de un guvern PSD-PNL

Puiu Hasotti, senator PNL, a declarat la TV Ziare.com ca intre PSD si PNL exista diferente ideologice si ca momentan nu se poate vorbi despre un guvern PSD-PNL.

"(...)Exista diferente ideologice intre cele doua partide, nu pot vorbi de un guvern PNL-PSD. Acesta este posibil cum a fost posibil si un guvern PD-L-PSD, asa ca este inoportun sa vorbim acum de asa ceva", a declarat Puiu Hasotti, la TV Ziare.com.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Puiu Hasotti

Senatorul liberal a raspuns cititorilor Ziare.com cu privire la relatia dintre cele doua partide de Opozitie, posibilitatea trecerii unei motiuni de cenzura prin Parlament, dar si despre posibilitatea declansarii alegerilor anticipate si suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Desi senatorul nu vede posibila o alianta PSD-PNL, acesta adauga insa ca partidul social-democratilor s-a schimbat de-a lungul timpului si ca nu mai este condus de personaje ca Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Octav Cozmanca sau Serban Mihailescu. Hasotti a precizat ca in PSD exista persoane tinere, "care nu pot fi acuzate de mentalitate comunista", precum Dan Sova sau Titus Corlatean.

Nu vor fi organizate alegeri anticipate

Senatorul PNL adauga ca, in opinia sa, nu vor fi declansate alegeri anticipate, in conditiile in care se poate forma o majoritate transpartinica ce poate elimina aceasta posibilitate si ca Opozitia mai are nevoie de aproape 20 de voturi pentru a trece motiunea de cenzura.

Liberalul adauga ca, atata vreme cat este putin probabil sa aiba loc alegeri anticipate, un premier independent cu un guvern de tehnocrati ar fi cea mai buna alegere pentru Romania.

"(...) Opinia mea este ca alegerile anticipate nu vor avea loc. Se creaza o majoritate transpoartidica, ce opreste declansarea alegerilor anticipate. La aceasta se adauga situatia in care PD-L are doar 15% in sondaje si este putin probabil ca presedintele Basescu sa dizolve Parlamentul, pentru ca in Constitutie se spune ca presedintele poate dizolva Parlamentul dupa doua motiuni de cenzura aprobate", a declarat Puiu Hasotti.

Senatorul precizeaza ca, in cazul in care motiunea de cenzura a Opozitiei va trece, nu exclude ca presedintele Basescu sa il numeasca din nou premier pe Emil Boc, sau chiar pe Elena Udrea. Puiu Hasotti sustine ca Partidul Democrat-Liberal "si-a pierdut simtul democratic" si ca este condus "prin interfon" de presedintele Traian Basescu.

Trasesistii politici ar trebui sa isi piarda mandatul, Basescu trebuie suspendat

Liberalul precizeaza ca formarea unui grup de independenti in Parlament a fost posibila din pricina legii votului uninominal si considera ca acestia ar trebui sa isi piarda mandatul.

Intrebat daca ar accepta cooptarea independentilor sau a celor de la UNPR intr-un Guvern, Puiu Hasotti a raspuns: "Nu. Categoric nu. Independentii sunt niste traseisti politici propusi de partide si care s-au manifestat politic impotriva partidelor care i-au trimis in Parlament. Ar trebui chiar, la revizuirea Constitutiei, introdus un articol care sa interzica migratia politica. In momentul in care un parlamentar - si nu numai - hotaraste sa plece dintr-un partid politic sa isi piarda mandatul".

Senatorul PNL adauga ca, in opinia sa, presedintele Traian Basescu ar trebui suspendat, si ca suspendarea nu trebuie vazuta ca pe ceva "apocaliptic", ci ca pe o masura constitutionala si legala.

"Se discuta despre suspendare ca despre ceva apocalitpic, ingrozitor. Eu am spus ca este un gest politic maximal, foarte contondent, dar cata vreme este constitutional si legal, trebuie sa vorbim in acesti termeni", a spus Hasotti.

Citește și:
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României încasează lunar aproximativ 2.500 de euro pentru a lua cele mai bune decizii pentru cetățeni din fruntea ministerelor pe care le conduc, însă nu toți trăiesc doar din...
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Ministrul de interne al Cehiei, Vik Rakusan, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, a declarat joi seară, 8 decembrie, că Cehia va continua să lupte pentru aderarea României şi...