Puiu Hasotti: O colaborare cu PD-L este imposibila pana in 2015

Luni, 09 August 2010, ora 11:47
1524 citiri
Puiu Hasotti: O colaborare cu PD-L este imposibila pana in 2015

Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti afirma ca un guvern PD-L - PNL este imposibil de realizat pana in 2015 si cere partenerilor de opozitie de la PSD sa nu redacteze singuri motiunea de cenzura, iluzionandu-se ca astfel vor avea sanse mai mari sa preia singuri fraiele guvernarii.

"In opinia mea, o colaborare PNL-PD-L este imposibila, cel putin pana in 2015. Si iata care sunt argumentele: o totala lipsa de incredere in PD-L, cu care am guvernat si in timpul Conventiei si ati vazut ce s-a intamplat, am guvernat si impreuna si ati vazut ce s-a intamplat. Doi: o totala lipsa de incredere in domnul Traian Basescu, care s-a comportat cu noi asa cum s-a comportat si care a vrut realmente sa ne scoata de pe scena politica. Trei: de trei-patru ani de zile, Partidul National Liberal este cel mai criticat de PD-L, este partidul care, chipurile se face vinovat de toate relele din aceasta tara. Cat de moral ar fi - pentru ca si politica are morala ei - sa facem acum un Guvern cu PD-L-ul?

Patru: aproape jumatate din parlamentarii PD-L sunt fosti membri si parlamentari PNL, care in momente foarte critice, in momente delicate au gasit de cuviinta nu numai sa faca aceasta migratie politica mai mult decat condamnabila, ci chiar sa injure Partidul National Liberal si sa jigneasca. Cum as putea eu sa fac parte din aceeasi majoritate parlamentara cu Cristian Boureanu, de exemplu sau cu Gheorghe Flutur ?", s-a intrebat liderul senatorilor liberali la RFI.

De cealalta parte insa, colaborarea cu PSD trebuie sa fie una "cat se poate de buna, de corecta, de fructuoasa".

"Sigur, caderea Guvernului Boc reprezinta prioritatea prioritatilor. Eu cred ca relatia dintre PSD si PNL trebuie sa fie una corecta si pe principii de egalitate. Nu mi se pare corect ca o motiune sa fie redactata exclusiv de PSD, pentru simplul motiv ca noi nu avem parlamentari suficienti. Textul trebuie sa fie un text comun, pentru ca altfel PNL ar crea iluzia ca s-ar situa la remorca PSD-ului", a mai declarat Hasotti.

In opinia sa, motiunea de cenzura trebuie "redactata de cele doua partide si sustinuta de cele doua partide in egala masura".

Alegeri anticipate in Romania nu au avut loc si nu vor avea loc

Hasotti este convins ca nu vom avea alegeri anticipate. "Haideti sa fim realisti: alegeri anticipate in Romania nu au avut loc si nu vor avea loc, mai ales in conjunctura politica de astazi, cand PD-ul a scazut sub 20%, cand totusi ne aflam intr-o situatie economica mai mult decat delicata, o conjunctura internationala de asemenea delicata. Eu cred ca nici nu ar fi oportune alegerile anticipate, dar cred ca nici nu sunt posibile, pentru ca intotdeauna se va gasi o majoritate parlamentara eterogena, adica din tot arcul parlamentar, care sa nu fie de acord cu alegerile anticipate", a recunoscut liderul senatorilor liberali.

In opinia sa, Opozitia are mai multe variante demne de luat in calcul, printre acestea formarea unui Guvern de tehnocrati, politic, jumatate tehnocrati-jumatate politic sau un Guvern gen Iohannis. "PSD-ul isi face iluzii daca-si imagineaza ca va obtine mai mult de 40%-42% - nimeni n-a obtinut pana acum mai mult de 35% - si ca fiind primul partid cu 40%, Traian Basescu va numi un prim-ministru din partea PSD-ului", i-a atentionat Hasotti pe partenerii de Opozitie.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: Ziare.com