Puiu Hasotti: Temeiul legal folosit de Traian Basescu nu este valabil

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 18:15
820 citiri
Puiu Hasotti: Temeiul legal folosit de Traian Basescu nu este valabil

Puiu Hasotti, ministrul desemnat al Culturii, considera ca temeiul legal in care presedintele i-a cerut sa declare ca nu are lucrari plagiate nu este unul valabil, mapa profesionala, care face obiectul deciziei Curtii Constitutionale din 2007, si plagiatul sunt doua lucruri diferite.

"Este o mare greseala daca facem cea mai vaga asemanare intre mapa profesionala si posibilitatea sau imposibilitatea de a fi facut plagiat. E cu totul si cu totul altceva (...) decizia Curtii Constitutionale referitor la cazul doamnei Norica Nicolai nu poate fi invocata, pentru ca aici este cu totul alta speta. Sa fim foarte bine lamuriti", a declarat Puiu Hasotti la B1 TV.

Cu toate acestea, ministrul desemnat sa preia portofoliul Culturii a mai adaugat ca declaratia pe care a facut-o joi se afla la dispozitia premierului si a presedintelui Partidului National Liberal, ei fiind cei care trebuie sa hotarasca daca o depun sau nu.

"Declaratia pe care am facut-o ieri este la dispozitia premierului, asa cum am aratat. Domnia sa, impreuna cu seful meu de partid, Crin Antonescu, trebuie sa hotarasca daca o depun sau nu. Eu am fost manat de cea mai buna credinta, pentru ca nu doresc sa amplifci acest conflict," a spus ministrul desemnat al Culturii.

Presedintele Traian Basescu i-a cerut ministrului propus al Culturii, Puiu Hasotti, joi, sa depuna o declaratie pe propria raspundere ca nu a plagiat in teza de doctorat sau in alte opere stiintifice.

"Luand in considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzati o parte dintre membrii Executivului si impactul major negativ asupra Romaniei in plan intern si international generat de existenta unor astfel de suspiciuni, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a solicitat joi, 21 iunie, intr-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, sa transmita, pana la data depunerii juramantului de investitura, o declaratie pe propria raspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Hasotti, care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Citeste si:
Guvernul alocă bani pentru plata restanțelor la energie termică. Ce orașe vor beneficia de ajutor
Guvernul alocă bani pentru plata restanțelor la energie termică. Ce orașe vor beneficia de ajutor
Guvernul a anunțat vineri, 3 decembrie, că va iniţia un proiect de hotărâre prin care să fie alocate, în cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale unităţilor...
Guvernul adoptă noi decizii privind situaţia pandemică. Alexandru Rafila: ”Degeaba găsim soluţii care nu pot fi aplicate”
Guvernul adoptă noi decizii privind situaţia pandemică. Alexandru Rafila: ”Degeaba găsim soluţii care nu pot fi aplicate”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat vineri, 3 decembrie, că a fost analizată în ședința de Guvern propunerea Centrului European de Control al Bolilor privind testarea PCR a...