Piedone o susține pe Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei, în plin scandal al azilelor din Voluntari

Marti, 11 Iulie 2023, ora 16:47
2705 citiri
Piedone o susține pe Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei, în plin scandal al azilelor din Voluntari
Cristian Popescu Piedone Foto: Facebook/ Cristian Popescu Piedone

Conducerea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), a anunțat marți, 11 iulie, că o susține pe Gabriela Firea, prim-vicepreședinte al PSD, la Primăria Capitalei, în plin scandal legat de „azilele groazei” din Voluntari.

Partidul Umanist Social Liberal (abreviat PUSL) a fost înființat în 2015, de către membrii Partidului Conservator care nu doreau fuziunea cu Partidul Liberal Reformator, condus de Călin Popescu-Tăriceanu.

La alegerile locale din iunie 2016, PUSL a obținut două mandate de primar (0,06% din totalul României) și 105 în calitate de consilier municipal (0,26%). Un scandal s-a iscat după ce copreședinte Ioan Ghișe a susținut candidatura lui Cristian Popescu Piedone la funcția de primar al sectorului 4 din București, sub anchetă pentru responsabilitățile legate de incendiul Colectiv din octombrie 2015.

Comunicatul de susținere emis astăzi este semnat printre alții și de Piedone, primarul Sectorului 5 din Capitală, proaspăt eliberat din pușcărie.

Referindu-se la „azilele groazei” președintele Klaus Iohannis a declarat marți că „trebuie gășiți toți vinovații, indiferent că vorbim despre exercițiul în funcție sau o vinovăție morală”.

„Chestiunea cu așa cum s-au numit azilele groazei e una foarte complicată și cred că este o rușine națională. Măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcina. Este evident că aici sunt mulți vinovați, dar nu toți fi încadrați la fel. Sunt unii vinovați direct. Cei care au supus la rele tratamente pe bătrânii de acolo. Este foarte problematic și aceste persoane trebuie identificate și sancționate conform legii, dar mai sunt și alții.

Cum putem să ne imaginăm că funcționează aceste azile fără că autoritățile de verificare și control să știe. Trebuie văzut și acționat și cineva tras la răspundere. Vinovați sunt toți cei care au știut și nu au făcut nimic, nu au sesizat, nu au intervenit. Trebuie gășiți toți vinovații, indiferent că vorbim despre exercițiul în funcție sau o vinovăție morală. Până nu vor fi trași la răspundere toți, lucrurile nu vor putea fi îmbunătățite”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută marți la Vilnius.

Întrebat dacă trebuie să demisioneze ministrul Muncii, șeful statului a răspuns: „Nu știu cine se face vinovat politic. Asta se va vedea. Eu sper foarte mult că cei care sunt în poziții să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă”.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Gabriela Firea reacționează în cazul jurnalistei care ar fi fost violată de fostul redactor șef al Vice: ”O mărturie șocantă”
Gabriela Firea reacționează în cazul jurnalistei care ar fi fost violată de fostul redactor șef al Vice: ”O mărturie șocantă”
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a reacționat în cazul jurnalistei care îl acuză pe fostul redactor șef al publicației Vice că ar fi violat-o în anul 2015. Firea...
#pusl, #sustinere, #Gabriela Firea, #Primaria Capitalei , #stiri Gabriela Firea