Experții britanici anunță impasul armatei ruse: Putin pus în mare încurcătură de mutarea Ucrainei

Sambata, 03 Iunie 2023, ora 05:03
6563 citiri
Experții britanici anunță impasul armatei ruse: Putin pus în mare încurcătură de mutarea Ucrainei
Putin pus în încurcătură de incursiunile grupurilor de la granița cu Ucraina FOTO: MSN

Războiul declanșat de Putin în Ucraina acum peste 15 luni pare că în ultimele două săptămâni a căpătat accente dramatice. Evoluția conflictului a dus la o întorsătură pe câmpul de luptă, iar Putin este pus într-o mare încurcătură. Experții militari britanici au semnalat faptul că președintele rus este în ”dilemă” cu privire la creșterea forțelor sale armate în teritoriul ocupat din Ucraina sau în Rusia, în zonele de graniță ce au fost atacate recent.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a remarcat faptul că generalii ruși au desfășurat, o „gamă completă de putere de foc militară” în interiorul Rusiei pentru a contracara atacurile din vestul țării, lângă granița cu Ucraina, potrivit MSN.

Această deplasare de forțe și tehnică militară din teritoriile ucrainene ocupate înapoi în Rusia, ar diminua capacitatea armatei Moscovei, putând facilita avansul trupelor Kievului.

O mare putere mondială a prins Rusia în capcană. Moscova și-a blocat banii la peste 4.000 de kilometri distanță

În cea mai recentă actualizare a informațiilor, Ministerul Apărării de la Londra a anunțat: „Din dimineața zilei de 1 iunie 2023, grupurile de partizani au atacat regiunea Belgorod din Rusia pentru a doua oară în zece zile.

Într-o situație complexă pe câmpul de luptă, ceea ce păreau a fi vehicule aeriene fără echipaj a lovit și orașul Belgorod (35 km în interiorul Rusiei - 22 mile), în timp ce autoritățile au evacuat civili din orașul de graniță Shebikino în urma bombardamentelor ucrainene”.

Briefing-ul a adăugat: „Forțele militare și interioare ale Rusiei au înregistrat probabil un succes mai rapid în limitarea acestui raid decât cel precedent.

Putin rămâne fără multe opțiuni. Marea Britanie face o mutare îndrăzneață și ia fața Americii

„Cu toate acestea, conform comunicatului de presă al ministerului Apărării din Rusia, acesta a recurs la desfășurarea întregii game de puteri de foc militare pe propriul teritoriu, inclusiv elicoptere de atac și lansator de rachete termobarice grele TOS-1A”.

„Comandanții ruși se confruntă acum cu o dilemă acută: dacă să întărească apărarea în regiunile de graniță ale Rusiei sau să-și consolideze liniile în Ucraina ocupată”.

Două sate din regiunea de vest a Rusiei Bryansk au fost bombardate de forțele ucrainene, dar nimeni nu a fost rănit, a declarat guvernatorul regional Alexander Bogomaz într-o serie de postări pe sistemul de mesagerie Telegram.

Un profesor de la Stanford anunță victoria Ucrainei: Cum va fi învinsă o putere nucleară

Atacurile raportate asupra satelor Lomakovka și Novaia Pogoshch, situate aproape de granița cu regiunile Cernihiv și Sumy ale Ucrainei, nu au putut fi verificate în mod independent.

Guvernatorul Belgorodului, Vyacheslav Gladkov, a declarat vineri că cel puțin un incident de bombardamente a fost raportat peste noapte în districtul Shebekino, iar peste 2.500 de persoane au fost evacuate din zonă.

Ucraina neagă că armata sa este implicată în incursiuni și spune că acestea sunt conduse de luptători voluntari ruși. Situația de pe front rămâne una în evoluție, imprevizibilă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul
Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul
O statistică recentă a Institutul Kiel pentru Economia Mondială (ISW) dezvăluie un top al țărilor care au ajutat Ucraina, pentru a face față agresiunii Rusiei. Pe primul loc în acest...
Mutarea inteligentă a Ucrainei care îl surprinde pe Putin: Rusia pierde 100 de milioane de dolari dintr-o lovitură
Mutarea inteligentă a Ucrainei care îl surprinde pe Putin: Rusia pierde 100 de milioane de dolari dintr-o lovitură
Războiul lui Putin continuă cu cinism, iar armata rusă lovește infrastructura energetică critică de la Kiev și Harkov, cu scopul de a lăsa orașele în beznă. Însă acum Ucraina a...
#Putin armata Ucraina, #armata rusa, #armata rusa razboi Ucraina, #atacuri Ucraina, #lovituri ucraina, #Ucraina razboi , #Razboi Ucraina