Ordin dur dat de Putin armatei sale: Data limită pentru ocuparea unui teritoriu din Ucraina VIDEO

Vineri, 02 Septembrie 2022, ora 20:18
10633 citiri
Ordin dur dat de Putin armatei sale: Data limită pentru ocuparea unui teritoriu din Ucraina VIDEO
Armata rusă are ordin de la Putin să ocupe toată regiunea Donețk FOTO: Atlantic Council

Deși obiectivele militare inițiale ale Rusiei, de la începutul invaziei lui Putin în Ucraina, nu au fost îndeplinite, președintele rus își împinge armata să cucerească mai multe teritorii. Acum, un oficial ucrainean a dezvăluit faptul că liderul de la Kremlin a dat ordin trupelor sale să ocupe toată regiunea Donețk până la 15 septembrie 2022.

În iunie, agenția Associated Press, citând oficiali ucraineni și analiști militari, a anunțat că Rusia a cucerit aproximativ jumătate din provincia Donețk, unde există o facțiune separatistă pro-rusă, potrivit Newsweek.

În prezent, nu este clar cât de mult teritoriu ar fi câștigat sau pierdut Rusia în Donețk de atunci, însă acum armata Rusiei trebuie să urmeze această directivă de a ocupa toată regiunea, în aproximativ două săptămâni.

Cel mai avansat submarin din lume intră în acțiune: Poate lovi navele Rusiei de la 1.600 de kilometri distanță VIDEO

Oleksiy Gromov, șeful adjunct al operațiunilor din Statul Major general al Forțelor armate ale Ucrainei a declarat joi, 1 septembrie 2022, că rușii ”continuă să păstreze teritoriile ocupate din regiunile Harkov, Lugansk, Donețk, Zaporojie, Herson și Nikolaev și încearcă să creeze condiții favorabile pentru reluarea ofensivei”.

”Forțele de ocupație ruse își modifică din nou planurile și acțiunile în conformitate cu ordinul lui Vladimir Putin de a ajunge la granițele administrative ale regiunii Donețk până pe 15 septembrie”, a adăugat Gromov.

Armata lui Putin ar putea primi o lovitură puternică: Punctul de cotitură de la sfârșitul anului VIDEO

Progresul în câștigarea teritoriilor pentru ambele părți în războiul în curs pare să fi încetinit, în ultimele săptămâni. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat săptămâna trecută că Rusia încetinește ”în mod deliberat” ritmul ofensivei sale din Ucraina, pentru a minimiza numărul victimelor civile, o explicație care a fost luată în derâdere de ministerul Apărării din Ucraina.

Chiar dacă Ucraina a raportat retrageri ale Rusiei și alte lovituri reușite în contraofensiva sa în curs de desfășurare din regiunea Herson, Institutul pentru studiul războiului a evaluat că operațiunea ”se va petrece foarte probabil în următoarele săptămâni și posibil luni de zile”.

Citește și:
Experții militari americani avertizează: Unde vor fi noile lovituri ale lui Putin în Ucraina VIDEO
Experții militari americani avertizează: Unde vor fi noile lovituri ale lui Putin în Ucraina VIDEO
Previziunile conform cărora Rusia ar putea plănui o ofensivă reînnoită în Ucraina s-au răspândit în ultimele săptămâni, sugerând că o nouă etapă a războiului ar putea fi la orizont...
Statele Unite dezvăluie un adevăr sumbru: Numărul real de morți și răniți al Rusiei este colosal în Ucraina
Statele Unite dezvăluie un adevăr sumbru: Numărul real de morți și răniți al Rusiei este colosal în Ucraina
Războiul sângeros declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum aproape un an este cel mai mare conflict din ultimii 80 de ani, au anunțat istoricii și experții. Acum, oficiali americani au...