Senatoarea rusă care a ajutat la ”crearea lui Putin” face dezvăluiri: ”Știu ce este în mintea lui”

Duminica, 30 Aprilie 2023, ora 03:40
28033 citiri
Senatoarea rusă care a ajutat la ”crearea lui Putin” face dezvăluiri: ”Știu ce este în mintea lui”
Putini alături de o senatoare rusă, prietenă aproipiată FOTO: Metro

Lyudmila Narusova, în vârstă de 71 de ani, senatoare rusă care ”a ajutat la crearea lui Putin”, îl cunoaște pe liderul de la Kremlin de când acesta lucra pentru soțul ei Anatoly Sobchak, pe atunci primar pro-occidental al Sankt-Petersburgului. Văduva spune că dictatorul rus și-a pierdut mințile, punând la îndoială sănătatea acestuia, în timp ce țara se cufundă în represiuni în masă și război.

Acum, este singura figură a opoziției din camera superioară a Parlamentului din Rusia, ea a lansând o critică puternică la adresa lui Putin, acuzându-l că a provocat „psihoză în masă” populației, potrivit Metro.

Timp de zeci de ani, Narusova l-a văzut pe Putin ca pe un prieten de familie, dar acum îi pune la îndoială sănătatea mentală în timp ce cufundă țara în represiuni în masă și război.

Putin și-a alimentat visteria de război: Colosala sumă de 41 de miliarde de dolari primită de Rusia de la o țară

„Mi s-a părut acum trei ani că avea o percepție sănătoasă a realității”, a spus ea. „Dar multe lucruri s-au schimbat după acești trei ani și nu am putut niciodată să mă asigur de asta. Nu știu”.

Ea este convinsă că este dependent de putere și va căuta să se agațe în ciuda vârstei și a suspectelor probleme de sănătate – respingând zvonurile de la Moscova că intenționează să predea Kremlinul unui locotenent de încredere.

„A fost multă agitație în legătură cu aceasta [tranziția puterii în Rusia] chiar înainte de începerea operațiunii [militare]”, a spus Narusova. „Există un sentiment despre asta în cercurile politice.

„Dar cred că nu va exista nici un transfer de putere.” În schimb, Putin va candida pentru o nouă echipă de șase ani care îl va face președinte până în 2030, anul în care va împlini 78 de ani, a declarat ea pentru Forbes Rusia.

Fisură privind lovitura letală pregătită de SUA contra Rusiei: Mai mulți aliați ai americanilor resping acțiunea

Din punct de vedere legal, ar putea apoi să caute încă un mandat, expirând la 84 de ani, dar devenind efectiv conducător pe viață.

Narusova a dezvăluit că elita rusă este plină de oameni care îl dezaprobă pe Putin – dar sunt prea speriați să acționeze împotriva lui. „Sunt singura care votează [împotriva lui]”, a declarat ea pentru ziarul independent Novaya Gazeta Europe.

„Dar sunt destui oameni care gândesc la fel ca mine. Doar că le este frică să o spună cu voce tare.” Cele mai mari majorete ale lui Putin îl susțin la mitingurile din Piața Roșie, dar „acest lucru nu înseamnă că susțin cu adevărat ceea ce se întâmplă. El se simte rău. Vă spun, asta îl distruge din interior”, a spus ea.

Fenomenul care zguduie Europa: Clienții unei mari bănci au retras 69 de miliarde de dolari

Soțul ei – care a murit în 2000 – a promovat un fost spion KGB viceprimar, primul său loc de muncă politic și rampa de lansare la o carieră care l-a făcut să conducă Rusia ca președinte sau prim-ministru din 1999.

Ea a promis că se va opune în continuare lui Putin pentru a declanșa un „apel de trezire pentru un fel de conștiință” în poporul rus. Fiica ei este o personalitate proeminentă de televiziune Ksenia Sobchak, în vârstă de 41 de ani, care s-a opus lui Putin la alegerile prezidențiale din Rusia din 2018, terminând pe locul patru.

Putin a participat la botezul ei ortodox, ceea ce a dus la pretenții că este nașul ei. Acum conduce o instituție de presă independentă, care critică adesea pe Putin și războiul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Putin bolnav, #presedinte rus, #presedinte Rusia Putin, #senator rus, #boala putin, #Putin boala , #Razboi Ucraina