Declarație șocantă a lui Putin: Germania ”rămâne” ocupată după retragerea Uniunii Sovietice

Joi, 16 Martie 2023, ora 00:11
14336 citiri
Declarație șocantă a lui Putin: Germania ”rămâne” ocupată după retragerea Uniunii Sovietice
Putin a vizita o fabrică de elicoptere din Republica Buriatia pe 14 martie 2023 FOTO: IBT

Președintele rus, Vladimir Putin, a făcut declarații șocante la televiziunea de stat Rossiya-1, marți, 14 martie 2023. Liderul de la Kremlin, în vârstă de 70 de ani, a afirmat că Germania este încă ”ocupată” de Statele Unite, la zeci de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Putin a adăugat că, din cauza ocupației americane, Germania nu poate acționa independent nici acum, potrivit agenției de știri Reuters.

"Problema este că politicienii europeni au spus ei înșiși în mod public că, după cel de-al Doilea Război Mondial, Germania nu a fost niciodată un stat pe deplin suveran", a declarat Putin la postul de televiziune de stat Rossiya-1 de la Moscova, conform sursei citate.

Cel mai experimentat general rus pus în mare pericol: Putin i-a oferit potirul otrăvit

"La un moment dat, Uniunea Sovietică și-a retras forțele și a pus capăt la ceea ce a însemnat o ocupație a țării. Dar acest lucru, după cum se știe, nu a fost cazul americanilor. Ei continuă să ocupe Germania", a continuat el.

În plus față de remarcile sale privind Germania, președintele rus a declarat că liderii europeni au fost intimidați pentru a-și pierde sentimentul de suveranitate și independență. El nu a precizat de cine ar putea fi intimidați.

Comentariile lui Putin vin în contextul în care se desfășoară investigații privind exploziile care au vizat gazoductele rusești Nord Steam în septembrie anul trecut. Până în prezent, țările occidentale au declarat că sunt de părere că atacul a fost deliberat, dar au refuzat să numească persoanele pe care le consideră responsabile.

Disperarea lui Putin a ajuns spre limită: Rusia a recrutat în premieră o clasă socială aparte

Noile informații analizate de oficialii americani au sugerat că un grup pro-ucrainean a efectuat exploziile, dar au adăugat că nu au găsit nicio dovadă că președintele ucrainean Volodimir Zelensky sau oficialii de rang înalt ai Kievului au fost implicați în atac, conform The New York Times.

Săptămâna trecută, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a sugerat că exploziile ar fi putut fi o "operațiune sub pavilion fals pentru a da vina pe Ucraina".

"Trebuie să facem o distincție clară dacă a fost un grup ucrainean, dacă s-ar fi putut întâmpla sub ordine ucrainene sau un grup pro-ucrainean fără știrea guvernului", a declarat Pistorius. "Au existat, de asemenea, discuții potrivit cărora ar fi putut fi o așa-numită operațiune cu steag fals. Aceasta nu ar fi o premieră în istoria unor astfel de evenimente".

În replică, Putin a respins ca fiind "fără sens" sugestiile că exploziile au fost efectuate de un grup pro-ucrainean autonom, adăugând că atacul trebuia să fie efectuat la "nivel de stat".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#putin declaratii ue, #Germania Putin Ucraina, #Germania razboi URSS, #Uniunea Sovietica, #Germania Est Vest , #Razboi Ucraina