Cea mai critică voce din Rusia la adresa lui Putin: Cum arată sfârșitul realist al războiului criminal al liderului de la Kremlin

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 06:11
10509 citiri
Cea mai critică voce din Rusia la adresa lui Putin: Cum arată sfârșitul realist al războiului criminal al liderului de la Kremlin
Putin se îndreaptă spre sfârșitul mandatului său de lider al Rusiei FOTO: WP

Cum în Rusia nu există lideri politici care să-și poată exprima liber dezacordul cu privire la războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, fără teama de a fi arestați de regimul de la Kremlin, iată că mai există o voce critică în această țară autocrată: Aleksei Navalnîi. El a transmis din închisoare un articol de opinie către publicația americană The Washington Post, în care și-a exprimat părerea că viitorul Rusiei, de după Putin, trebuie să însemne o republică parlamentară, care va rezolva interesele întregii societăți din țara sa.

În același timp, Navalnîi afirmă că Rusia post-Putin va fi condamnată să redevină beligerantă, atâta timp cât se menține forma actuală de organizare a puterii de la Kremlin și a structurilor statului, potrivit The Washington Post.

Alexei Navalnîi, criticul întemnițat al președintelui rus, Vladimir Putin, a cerut o reformă totală a guvernului și o ”transformare”, sugerând o schimbare culturală mai mare împotriva puterilor nelimitate ale viitorului lider al Rusiei, după Putin.

”Elita rusă din ultimii 23 de ani a învățat reguli care nu au eșuat niciodată: războiul nu este atât de scump, rezolvă toate problemele interne, trezește aprobarea publicului la un nivel ridicat, nu dăunează în mod deosebit economiei și cel mai important, câștigătorii nu se confruntă cu nicio responsabilitate”, susține Navalnîi.

Liderul opoziției, aflat în închisoare, unde ispășește o pedeapsă de 9 ani, și-a exprimat convingerea că un sistem politic de republică parlamentară ar trebui să fie adoptat de guvernul rus, după terminarea războiului din Ucraina.

Ce înseamnă anexarea de către Putin a 15% din teritoriul Kievului pentru Rusia și Ucraina

Viitorul model pentru Rusia nu este o ”putere puternică” și o ”mână fermă”, ci armonie, acord și luarea în considerare a intereselor întregii societăți. Rusia are nevoie de o republică parlamentară.

Acesta este singurul mod a opri ciclul nesfârșit al autoritarismului imperial”, dus de Putin de 22 de ani.

Războiul contra moștenirii URSS-ului

Navalnîi crede că viitoarele războaie pot avea loc dacă nu sunt prevenite de puterile occidentale, care ajută azi Ucraina și că stabilitatea viitoare a Europei depinde de reducerea potențialului autoritarism care poate apărea în țară.

”Amenințarea la adresa păcii și a stabilității din Europa este autoritarismul imperial agresiv, impus la nesfârșit de Rusia asupra ei. Rusia postbelică, ca și Rusia post-Putin, va fi condamnată să redevină beligerantă și putinistă”.

Chiar dacă Ucraina câștigă războiul contra Rusiei, Vladimir Putin va declara ”că a pierdut nu în fața Ucrainei, ci în fața ”colectivului occidental și al NATO”, a cărui ”agresiune a fost declanșată pentru a distruge Rusia”.

Și apoi, ”Putin va crea o altă armată atât de puternică și cu arme de o putere fără precedent, încât Occidentul va regreta ziua în care ne-a sfidat, iar onoarea marilor noștri strămoși va fi răzbunată”, a spus Navalnîi.

Vom vedea un nou ciclu de lupte hibride și provocări, care în cele din urmă escaladează în noi războaie. Liderul opoziției din Rusia crede că ”Moscova trebuie să înceteze să mai fie un instigator al agresiunii și instabilității. Este posibil și asta ar trebui privit ca o victorie strategică din acest război”.

Speranța că înlocuirea lui Putin cu un alt membru al elitei sale va schimba fundamental viziunea asupra războiului și, în special a războiului pentru ”moștenirea URSS-ului”, este cel puțin naivă, susține Navalnîi.

Eveniment Quarterly Report

Teroristul rus Igor Ghirkin: Regimul lui Putin este aproape de colaps din cauza eșecurilor din Ucraina și nu poate fi salvat
Teroristul rus Igor Ghirkin: Regimul lui Putin este aproape de colaps din cauza eșecurilor din Ucraina și nu poate fi salvat
Un important blogger rus pro-război prezice din celula sa de închisoare căderea Rusiei, la doar două luni după ce a fost arestat pentru că l-a criticat pe președintele Vladimir Putin...
Atac cu dronă în apropierea reședinței prezidențiale din stațiunea Soci. ”Ucraina îl vânează pe Putin”
Atac cu dronă în apropierea reședinței prezidențiale din stațiunea Soci. ”Ucraina îl vânează pe Putin”
Atacul cu dronă asupra depozitului de petrol Rosneft din Adler este cel mai îndepărtat atac cu drone de pe coasta Mării Negre. Pentru prima dată, o dronă a zburat foarte aproape de...
#putin dictator criminal, #Vladimir Putin, #Aleksei Navalnii, #Aleksei Navalnii Rusia, #Rusia, #razboi Rusia, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina