Putin dă lovitura după ce Londra i-a tăiat importurile: Câștig de 5 miliarde de dolari pentru Rusia din altă țară

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 23:50
7766 citiri
Putin dă lovitura după ce Londra i-a tăiat importurile: Câștig de 5 miliarde de dolari pentru Rusia din altă țară

Sancțiunile occidentale au început să se facă resimțite în economia Rusiei, iar tăierea importurilor Moscovei de către Marea Britanie a dat o gaură uriașă acesteia. Dar, Vladimir Putin a găsit noi piețe de desfacere în India, unde vânzările Kremlinului au crescut cu 272% în aprilie-mai 2022, până la valoarea de 5 miliarde de dolari.

Londra a scăzut masiv importurile din Rusia, care s-au redus cu 90% în luna mai 2022, la cel mai coborât nivel din ultimii 21 de ani, iar pierderea Moscovei a ajuns la 10 miliarde de lire sterline, în ultimul an, numai din energie.

În schimb, creșterea valorii importurilor Rusiei către India a fost determinată în mod substanțial de o mărire a prețurilor la nivel mondial, în sectorul energetic, în ultimele luni, potrivit Financial Express.

Importurile Indiei din Rusia au crescut cu 272% în lunile aprilie și mai 2022, până la 5,03 miliarde de dolari, pe măsură ce New Delhi a intensificat achizițiile de petrol, îngrășăminte și cărbune pentru a face față unui deficit intern tot mai mare.

Putin e gata să-și joace cele mai periculoase cărți: Rusia ar câștiga, iar unda de șoc ar lovi lumea

Exporturile Indiei către Rusia au scăzut cu 46% în ultimul an, ajungând la doar 245 de milioane de dolari, până în luna mai 2022, în principal datorită problemelor de logistică și de plată, ca urmare a sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei.

În consecință, deficitul comercial al Indiei cu Rusia a crescut la 4,8 miliarde de dolari până în luna mai 2022, de la 902 milioane de dolari, cu un an înainte.

Datele oficiale arată că între aprilie și mai 2022, importurile de țiței ale Indiei din Rusia au crescut cu 621% până la 3,2 miliarde de dolari, în timp ce valoarea produselor petroliere a urcat cu 879% până la 509 milioane de dolari.

Putin vrea să paralizeze NATO fără să tragă niciun glonț: Planul ascuns al Rusiei

În mod similar, importurile de cărbune, cocs și brichete au crescut cu 210% până la 520 de milioane de dolari. Achizițiile de îngrășăminte ale Indiei din Rusia au crescut cu 808%, până la 345 de milioane de dolari.

Creșterea importantă a importurilor Indiei din Rusia arată că New Delhi a rămas ferm în angajamentul său de a-și trasa propriul său drum, în ciuda presiunii occidentale de a evita petrolul Moscovei. ”Voi pune pe primul loc interesul țării mele și securitatea energetică. Dacă petrolul este disponibil și ieftin (din Rusia-n.a.), de ce să nu-l cumpăr?”, a declarat Nirmala Sitharaman, ministrul de finanțe al Indiei.

Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
#Putin economie Rusia, #economie Rusia, #importuri Rusia, #India, #Rusia India, #importuri petrol, #Rusia petrol , #stiri economice