Avertisment îngrozitor din Ucraina: ”Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

Joi, 30 Iunie 2022, ora 11:30
15904 citiri
Avertisment îngrozitor din Ucraina: ”Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”
Putin ar putea ataca Europa într-un an, susține Zelenski FOTO: Daily Beast

Liderii țărilor membre NATO, inclusiv Statele Unite, aplaudă decizia Alianței de la summitul de la Madrid, de a primi Finlanda și Suedia în randul său, ca un bastion împotriva agresiunii Rusiei pe bătrânul continent.

Dar, în același timp, ei primesc un avertisment îngrozitor din partea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care le-a transmis că ”Putin ar putea invada Europa anul viitor”, dacă Occidentul nu își intensifică ajutorul militar pentru Kiev.

Zelenski a cerut alianței NATO, miercuri, 29 iunie 2022, printr-un mesaj video, ”garanții de securitate” și propunerea de a găsi Ucrainei ”un loc în spațiul de securitate comun”, potrivit The Daily Beast.

”Pot spune de ce avem nevoie: de garanții de securitate și trebuie să găsiți un loc pentru Ucraina în spațiul comun de securitate. Va fi ori un ajutor urgent pentru Ucraina, care să fie suficient pentru a câștiga, fie ca războiul Rusiei cu voi (NATO-n.a.) să fie amânat”, a spus Zelenski, sugerând că dacă țările nu își intensifică ajutorul militar pentru Ucraina, președintele rus, Vladimir Putin, va urmări și mai multe ținte în curând.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Anul viitor ar putea fi o situație mai proastă nu numai pentru Ucraina, ci și pentru alte state, posibil membre ale alianței... sub focul Rusiei. Întrebarea este cine urmează? Moldova? Sau țările baltice? Sau Polonia? Răspunsul este toate acestea”, a adăugat președintele Ucrainei.

Pericolul de a fi între Putin și Occident: Țări care nu vor să lovească Rusia

Liderii europeni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la interesul lui Putin de a ataca alte țări dincolo de Ucraina, în nenumărate ocazii când forțele ruse au invadat Ucraina. O parte semnificativă a interesului Suediei și Finlandei de a adera la NATO este de a se proteja împotriva unei posibile invazii rusești a țărilor lor.

De asemenea, propagandiștii ruși au anunțat în ultima vreme, pe diverse canale media, că următoarele ținte ale lui Putin vor trece dincolo de granițele Ucrainei și ar include Marea Britanie, Statele Unite și Polonia. Alții au prezis că Putin ar putea urmări să-și extindă invazia în Estonia, Letonia și Lituania.

Cum ar putea Ucraina să distrugă forța aeriană a lui Putin: Super arma ce va schimba soarta războiului VIDEO

Iar scenariul că Putin se va mulțumi cu Donbas-ul pare neveridic. ”Armata rusă nu vrea să se oprească în Donbas sau undeva în sudul Ucrainei. Vrea să cucerească oraș după oraș, pe noi toți, apoi toată Europa, pe care conducerea rusă o consideră proprietatea ei și nu niște state independente”, a spus Zelenski.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Reacția lui Zelenski după atacul rusesc de la Cernihiv: ”Nu s-ar fi întâmplat dacă Ucraina ar fi primit suficiente echipamente de apărare”
Reacția lui Zelenski după atacul rusesc de la Cernihiv: ”Nu s-ar fi întâmplat dacă Ucraina ar fi primit suficiente echipamente de apărare”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă miercuri că armata ucraineană nu a putut să împiedice un triplu atac rusesc în oraşul Cernihiv, din cauza lipsei mijloacelor de apărare...
A intrat în vigoare o nouă lege a mobilizării în Ucraina. Textul de lege a stârnit nemulțumirea militarilor
A intrat în vigoare o nouă lege a mobilizării în Ucraina. Textul de lege a stârnit nemulțumirea militarilor
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat legea mobilizării împotriva invaziei ruse, un text controversat din cauza dispariţiei în ultimul moment a unei clauze care prevedea o...
#Putin invazie Ucraina, #Zelenski, #Zelenski UE razboi Ucraina, #NATO Putin Ucraina, #putin nato, #Putin Ucraina , #Razboi Ucraina