Avertisment îngrozitor din Ucraina: ”Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

Joi, 30 Iunie 2022, ora 11:30
15904 citiri
Avertisment îngrozitor din Ucraina: ”Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”
Putin ar putea ataca Europa într-un an, susține Zelenski FOTO: Daily Beast

Liderii țărilor membre NATO, inclusiv Statele Unite, aplaudă decizia Alianței de la summitul de la Madrid, de a primi Finlanda și Suedia în randul său, ca un bastion împotriva agresiunii Rusiei pe bătrânul continent.

Dar, în același timp, ei primesc un avertisment îngrozitor din partea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care le-a transmis că ”Putin ar putea invada Europa anul viitor”, dacă Occidentul nu își intensifică ajutorul militar pentru Kiev.

Zelenski a cerut alianței NATO, miercuri, 29 iunie 2022, printr-un mesaj video, ”garanții de securitate” și propunerea de a găsi Ucrainei ”un loc în spațiul de securitate comun”, potrivit The Daily Beast.

”Pot spune de ce avem nevoie: de garanții de securitate și trebuie să găsiți un loc pentru Ucraina în spațiul comun de securitate. Va fi ori un ajutor urgent pentru Ucraina, care să fie suficient pentru a câștiga, fie ca războiul Rusiei cu voi (NATO-n.a.) să fie amânat”, a spus Zelenski, sugerând că dacă țările nu își intensifică ajutorul militar pentru Ucraina, președintele rus, Vladimir Putin, va urmări și mai multe ținte în curând.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Anul viitor ar putea fi o situație mai proastă nu numai pentru Ucraina, ci și pentru alte state, posibil membre ale alianței... sub focul Rusiei. Întrebarea este cine urmează? Moldova? Sau țările baltice? Sau Polonia? Răspunsul este toate acestea”, a adăugat președintele Ucrainei.

Pericolul de a fi între Putin și Occident: Țări care nu vor să lovească Rusia

Liderii europeni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la interesul lui Putin de a ataca alte țări dincolo de Ucraina, în nenumărate ocazii când forțele ruse au invadat Ucraina. O parte semnificativă a interesului Suediei și Finlandei de a adera la NATO este de a se proteja împotriva unei posibile invazii rusești a țărilor lor.

De asemenea, propagandiștii ruși au anunțat în ultima vreme, pe diverse canale media, că următoarele ținte ale lui Putin vor trece dincolo de granițele Ucrainei și ar include Marea Britanie, Statele Unite și Polonia. Alții au prezis că Putin ar putea urmări să-și extindă invazia în Estonia, Letonia și Lituania.

Cum ar putea Ucraina să distrugă forța aeriană a lui Putin: Super arma ce va schimba soarta războiului VIDEO

Iar scenariul că Putin se va mulțumi cu Donbas-ul pare neveridic. ”Armata rusă nu vrea să se oprească în Donbas sau undeva în sudul Ucrainei. Vrea să cucerească oraș după oraș, pe noi toți, apoi toată Europa, pe care conducerea rusă o consideră proprietatea ei și nu niște state independente”, a spus Zelenski.

Avertismentul lui Putin care trimite o undă de șoc în Occident: Nimeni nu va reuși niciodată
Avertismentul lui Putin care trimite o undă de șoc în Occident: Nimeni nu va reuși niciodată
Vladimir Putin a obținut o victorie zdrobitoare în alegerile prezidențiale din Rusia, cu peste 87% din voturi, asigurându-și al cincilea mandat la conducerea țării. Însă acum, liderul de...
NATO face o mutare colosală în coasta Rusiei: Construiește în România cel mai mare scut împotriva lui Putin din Europa
NATO face o mutare colosală în coasta Rusiei: Construiește în România cel mai mare scut împotriva lui Putin din Europa
Războiul lui Putin din Ucraina a schimbat total strategia de securitate de pe bătrânul continent, dar și a alianței nord-atlantice. Acum, frica unei escaladări a Rusiei spre Occident a dus la...
#Putin invazie Ucraina, #Zelenski, #Zelenski UE razboi Ucraina, #NATO Putin Ucraina, #putin nato, #Putin Ucraina , #Razboi Ucraina