Care sunt liniile roșii ale lui Putin: Cea mai importantă trece pe la Novo-Ogaryovo

Joi, 13 Octombrie 2022, ora 03:28
8745 citiri
Care sunt liniile roșii ale lui Putin: Cea mai importantă trece pe la Novo-Ogaryovo
Reședința lui putin din Novo-Ogaryovo, de lângă Moscova FOTO: Radio Free Europe

Înainte de începerea războiului din Ucraina, Putin a spus că Rusia nu acceptă ca alianța NATO să depășească linia roșie care demarchează teritoriul alianței de țara sa. Însă, conform analiștilor, liderul de la Kremlin pare că nu acționează cu adevărat conform logicii provocării și răspunsului, așa cum s-a întâmplat cu furia sa asimetrică a reacției la bombardarea podului din strâmtoarea Kerci de către forțele Kievului.

Se pare că lui Putin nu i-a păsat niciodată de liniile roșii, iar declarațiile au fost mai degrabă doar o propaganda. „Sper că nu le va trece prin cap să treacă așa-numita linie roșie a Rusiei”, a spus el în aprilie 2021. „Unde va fi trasă, vom decide noi înșine în fiecare caz specific”, se arată într-o analiză din Bloomberg.

În februarie 2022, Putin a ordonat invadarea Ucrainei, trecând el însuși cea mai importantă „linie roșie” care a existat în Europa de la înfrângerea Germaniei naziste – cea dintre pacea fragilă și un război major.

Serviciile Secrete americane, dezvăluiri de lângă Putin: Un prieten din cercul său interior l-a înfruntat

Din când în când, ucrainenii au depășit ceea ce mulți ar presupune a fi „liniile roșii” ale Rusiei, o superputere militară. Au scufundat nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră, numită după capitala Rusiei - Moscova; au bombardat și continuă să bombardeze regiunile rusești peste granița recunoscută internațional; au ignorat chiar anexarea oficială de către Putin a teritoriilor cucerite și au luat unele dintre ele înapoi la doar câteva ore după anunțul lui Putin.

Igor Girkin (Strelkov), unul dintre cei mai elocvenți și consecvenți critici ai lui Putin la adresa dreptei ultranaționaliste ruse, și-a reafirmat în mod regulat pe canalul său Telegram convingerea că singura „linie roșie” reală a elitei ruse trece undeva prin apropiere de Novo-Ogaryovo, de lângă Moscova, unde Putin își are reședința oficială și mulți dintre bogații și puternicii Moscovei și-au construit vile.

Și totuși, la doar două zile după ce un camion cu bombe a explodat, făcând o gaură de 12 metri lungime în podul Kerci și liderii ucraineni s-au bucurat, Putin a ordonat armatei sale să tragă aproximativ 200 de rachete.

Mutarea lui Biden ce îi poate provoca insomnii lui Putin: Cel mai mare portavion din lume al SUA se apropie de Europa VIDEO

Ceea ce înseamnă că pentru Putin lovirea podului Kerci a însemnat cu adevărat o ”linie roșie”. Este posibil ca podul – cu o semnificație personală, deoarece el a condus de fapt primul camion peste el – să fi fost o insultă prea mare în starea sa emoțională, vizibil instabilă.

Nu există nicio dovadă că lui Putin i-a păsat vreodată de vreo „linie roșie” – ale sale sau cele desenate de alții. Dar Putin nu operează cu adevărat conform logicii provocării și răspunsului. În schimb, el caută constant oportunități de a câștiga un avantaj; când nu le vede, el doar pierde.

Așadar, modalitatea de a-l învinge pe Putin nu este să-l provoci până nu e dezechilibrat. Ci de a-i refuza oportunitățile pe care le caută.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Putin linii rosii, #putin, #Rusia NATO, #Novo Ogaryovo, #resedinta, #vila putin, #Putin Moscova, #Putin Kremlin strategie , #Razboi Ucraina