Serviciile Secrete din Ucraina dezvăluie: Cele mai importante ținte din Rusia ce trebuie eliminate

Vineri, 26 Mai 2023, ora 05:31
5120 citiri
Serviciile Secrete din Ucraina dezvăluie: Cele mai importante ținte din Rusia ce trebuie eliminate
Putin este primul pe lista persoanelor din Rusia ce trebuie eliminate de Ucraina FOTO: RNZ

Războiul provocat de Vladimir Putin în Ucraina acum 15 luni a însemnat un eșec pentru armata rusă, care nu s-a așteptat la o asemenea rezistență din partea forțelor Kievului. Acum însă, Serviciile Secrete din Ucraina au dezvăluit care sunt principalele nume ale liderilor de la Moscova, ținte ce trebuie eliminate.

Reprezentantul Directoratului de Informații din cadrul ministerului Apărării, Vadim Skibitski, a declarat într-un interviu pentru ziarul german Die Welt că președintele rus Vladimir Putin se află în fruntea listei persoanelor, pe care Ucraina vrea să le elimine, potrivit UA Wire.

Potrivit lui Skibitski, deși se teme să nu fie ucis de ucraineni, lui Putin îi este și mai frică de cercul său interior. „Putin vede că ne apropiem din ce în ce mai mult de el, dar îi este și frică să nu fie ucis de ai lui”, a spus Skibitsky.

Ce face America dacă Rusia lansează arme nucleare tactice în Ucraina: Putin a primit răspunsul secret al SUA VIDEO

Skibitski a subliniat, de asemenea, că șeful Grupului Wagner, Yevgeny Prigojin, se află pe „lista Ucrainei”.

Întrebat cine este primul pe lista celor pe care Ucraina vrea să-i elimine, reprezentantul Direcției Principale de Informații a răspuns: „Putin”.

"Pentru că el orchestrează totul și ia deciziile. Dar, în cele din urmă, fiecare va trebui să răspundă pentru acțiunile lor. Șeful Statului Major General al Rusiei, Valeri Gerasimov și ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu au planificat un atac (pe teritoriul Ucrainei) și acum nu se pot întoarce”, a explicat Skibitski.

Putin se întoarce în politica americană: Sprijin puternic trimis în SUA pentru prezidențialele din 2024 VIDEO

El a adăugat că pe listă figurează și liderul Ceceniei Ramzan Kadîrov, comandantul trupelor ruse Serghei Surovikin, alți comandanți ruși responsabili de invazia Ucrainei și cei care produc și finanțează arme pentru Federația Rusă.

Skibitski a mai adăugat că Serviciul de Informații din ministerul Apărării din Ucraina monitorizează îndeaproape toate mișcările, centrele de comandă și pozițiile din prima linie.

În plus, el a confirmat că atacurile asupra infrastructurii critice de pe teritoriul Rusiei sunt opera diferitelor agenții ucrainene de informații. Acest lucru se face pentru a întrerupe lanțurile de aprovizionare ale ocupanților ruși.

În ceea ce privește Crimeea ocupată temporar de Rusia, Skibitski a spus că nu există prea multă infrastructură critică care ar putea fi distrusă pentru a preveni livrarea de arme. Iar un motiv pentru care podul din Crimeea care face legătura cu Rusia nu a fost încă distrus este pentru a da posibilitatea rușilor din peninsulă să evacueze regiunea, în cazul unor lupte.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#Putin lista neagra, #criminal razboi, #servicii secrete Ucraina, #servicii informatii militare, #Ucraina spionaj, #Putin Ucraina , #Razboi Ucraina