”Vânzătorul” Putin la Army 2022 ascunde dezastrul războiului: Ce țări din lume cumpără arme fabricate în Rusia VIDEO ANALIZĂ

Marti, 16 August 2022, ora 23:24
5400 citiri
”Vânzătorul” Putin la Army 2022 ascunde dezastrul războiului: Ce țări din lume cumpără arme fabricate în Rusia VIDEO ANALIZĂ
Putin la expoziția de armament Army 2022 de la Moscova FOTO: DW

Vladimir Putin a făcut pe vânzătorul de tehnică militară la expoziția Army 2022 de la Moscova, pentru ca Rusia să trimită arme în zeci de țări din lume. Dar el a ascuns dezastrul războiului și al performanțelor de pe câmpul de luptă al trupelor sale. Moscova va trăi eșecul industriei sale de armament, în urma sancțiunilor și scăderea exporturilor de arme în întreaga lume.

Vânzările de arme ale Rusiei vor urma trendul descendent din perioada 2017-2021, când deși este cel de-al doilea cel mai mare exportator din domeniu din lume (după SUA), cota sa de piață a scăzut de la 24% (între 2012-2016) la 19%, având ca principali parteneri India, China și Egipt, potrivit Statistica.

Vladimir Putin și-a lăudat ”cele mai moderne arme” ale Rusiei, luni, 15 august, la deschiderea expoziției internaționale de tehnică militară de la Moscova, intitulată Army 2022, în speranța că va crește exporturile spre țări din Asia, Africa și America Latină, conform Daily Mail.

Liderul de la Kremlin a subliniat faptul că armele ”moderne” ale Rusiei ”au fost folosite de multe ori în luptă reală”, spunând că ele sunt ”cu ani, dacă nu cu decenii” înaintea celor inamice.

Elita lui Putin din interiorul Kremlinului ar fi în panică: Contact secret cu CIA și diplomați occidentali

Dar Putin a ascuns adevărul despre aceste arme, care sunt folosite în războiul din Ucraina, și care au avut multe eșecuri pe câmpul de luptă. Astfel, distrugerile catastrofale ale tehnicii militare ale armatei ruse în conflictul din țara vecină au îngrijoat cumpărătorii din India, China și Egipt.

Delegați din peste 70 de țări participă la expoziția de tehnică militară Army 2022 de la Moscova.

Dar Bloomberg dezvăluie eșecul armelor Rusiei din războiul din Ucraina. Sunt prezentate fapte privind tancuri care explodează și arme de precizie care dau rateuri. Astfel, invazia greșită a Moscovei din Ucraina a reprezentat un dezastru pentru industria de armament a Rusiei, al doilea cel mai mare exportator de arme din lume, după Statele Unite.

Exporturile de arme ale Rusiei au scăzut cu 26% în 2021

Vânzările de arme ale Rusiei în lume au fost de 14,6 miliarde de dolari în 2021, având o cotă de piață de 19% (între 2017-2021), scăzând de la 24% în perioada 2012-2016. Dar aceste exporturi au coborât cu 26% față de 2020.

În 2021, Rusia a vândut arme în valoare de 1,392 miliarde de dolari în India, de 773 milioane de dolari în China, 454 de milioane de dolari (în 2020) în Egipt, 150 de milioane de dolari în Algeria, 72 de milioane de dolari în Vietnam, 85 de milioane de dolari în Kazahstan, 80 de milioane de dolari în Emiratele Arabe Unite, 62 de milioane de dolari în Belarus, 31 de milioane de dolari în Turcia, 31 de milioane de dolari în Serbia, 11 milioane de dolari în Siria, 11 – Pakistan, etc.

O țară NATO profită de războiul lui Putin, sfidând sancțiunile: Explozie a afacerilor sale cu Rusia

Pierderile masive de armament din războiul din Ucraina vor împiedica industria de Apărare din Rusia să mai poate să refacă stocurile pentru armata roșie prea repede, ținând cont de sancțiunile occidentale, care o lipsesc de multe componente, pe care nu le pot lua din altă parte. În plus, capacitatea Moscovei de a vinde și altor țări va scădea cu siguranță.

Comparativ, Statele Unite (locul 1 în lume) au cunoscut o creștere a exporturilor de arme pe plan global, urcând de la o cotă de piață de 32% (între 2012-2016) până la 39% (în perioada 2017-2021). Suma totală a vânzărilor de arme ale SUA în 2021 a fost de 138 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Țările unde SUA au avut cele mai mari exporturi de arme au fost: Arabia Saudită – 1,389 miliarde de dolari, Australia- 929 milioane de dolari, Qatar – 906, Marea Britanie – 875, Japonia – 875, Coreea de Sud – 646, Țările de Jos – 586, Israel – 550, Norvegia – 455, România – 76, Germania – 33, Turcia – 24, Ucraina -20 etc.

Fost șef al Serviciului Secret MI6 spune lucruri din culise: Cum este gândit sfârșitul lui Putin VIDEO

Revenind la discursul lui Putin, să spunem că el a vorbit pozitiv despre războiul din Ucraina dus de Rusia, în ciuda unui val de eșecuri pe scară largă al trupelor sale. Președintele rus vrea să rămână în centrul atenției lumii, dar statele prezente la Army 2022 sunt doar țări prietene, iar multe dintre ele sunt din Asia, Africa și America Latină, fără nicio reprezentantă occidentală.

Citește și:
Serviciile Secrete americane, dezvăluiri de lângă Putin: Un prieten din cercul său interior l-a înfruntat
Serviciile Secrete americane, dezvăluiri de lângă Putin: Un prieten din cercul său interior l-a înfruntat
O sursă din Serviciile Secrete de Informații din Statele Unite, citată de publicația The Washington Post, a făcut dezvăluiri din apropierea președintelui rus Vladimir Putin. Astfel, s-a...
Putin a anexat 4 teritorii din Ucraina, dar degeaba. A rămas singur: China, Israel, Turcia și Iran l-au părăsit
Putin a anexat 4 teritorii din Ucraina, dar degeaba. A rămas singur: China, Israel, Turcia și Iran l-au părăsit
Președintele Vladimir Putin a semnat miercuri, 5 octombrie 2022, decretul care oficializează anexarea ilegală a 4 regiuni din Ucraina de către Rusia. Cu toate astea, măsura nu are nicio...