Adevărurile amare ale lui Vladimir Putin. ”Nici un alt lider rus nu a împins cu atîta energie Ucraina în brațele Occidentului”

Marti, 22 Februarie 2022, ora 09:38
17614 citiri
Adevărurile amare ale lui Vladimir Putin. ”Nici un alt lider rus nu a împins cu atîta energie Ucraina în brațele Occidentului”
Putin a dat Ucrainei ceea ce nu-i dăduseră nici Lenin, nici Stalin FOTO CNN

Publicistul Theodor Paleologu enumeră câteva din afirmațiile președintelui rus Vladimir Putin, referitoare la istoria relațiilor dintre Ucraina și Rusia.

Într-o postare pe Facebook, Paleologu notează:

”Lenin a dat Ucrainei bucăți din Rusia, spune Vladimir Putin și are dreptate.

Stalin a dat Ucrainei bucăți din România, Polonia și Ungaria, continuă Putin

și are din nou dreptate.

Putin însă a dat Ucrainei ceea ce nu-i dăduseră nici Lenin, nici Stalin și nici măcar Hrușciov: un motiv de indignare patriotică de natură să unească întreaga națiune. Nici un alt lider rus nu a împins cu atîta energie Ucraina în brațele Occidentului”, scrie Paleologu.

Afirmațiile lui Putin:

”O mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia. A fost făcută din părți date de Lenin din Rusia.

După, înainte și după WWII Stalin a dat Ucrainei părți din România, Polonia și Ungaria

În 1954 Hrusciov a dăruit Crimeea. Așa a fost formată Ucraina.

De ce a trebuit să transferăm teritoriile care au fost parte a Imperiului Rus? De ce a trebuit să fim așa de generoși? Și după aceea să dăm dreptul acestor republici să plece? E o nebunie.

Acum trebuie să vorbim deschis și franc.

Nu acuz pe nimeni, atunci era foarte greu, dar trebuie sa știm că anume așa a fost, după acțiunile bolșevicilor a apărut Ucraina.

Acum, urmașii au dărâmat statuile lui Lenin și numesc asta decomunizare.

În 1920 a fost făcut URSS, dar viața a arătat că nu poți controla așa un teritoriu cu principiile acelea.

Teroarea roșie si dictatura lui Stalin sau colectivizarea au transformat lucrurile astea doar în declarații.

Stalin, de facto, a pus în practică ideile sale de orânduire în stat, dar nu a modificat constituția lui Lenin. Părea că nici nu era nevoie într-un regim totalitar.

În exterior părea frumos și democratic. E păcat că principiile pe care a fosr făcut statul nu au exclus ideile utopice. Liderii partidului erau convinși ca au format un stat infailibil, dar minciuna acum pare că ne costă mult.

Bacilul naționalismului doar a așteptat ceasul. Conducerea, în loc să analizeze clar, din cauza luptei pentru putere în partid, a fost încurajat naționalismul, a promis lucruri populiste.

După aceea, am mers pe ideea bătută deja de satisfacere a nevoilor naționaliste.

În 1989 a fost semnat documentul fatal. Citez: țările din uniune au toate drepturile care reies din statutului lor suveran. Fiecare republică și uniune are cetățenia sa, care se răsfrânge asupra tuturor cetățenilor ei.

Acum, întrebarea e de ce în acele vremuri tulburi a fost nevoie sa tulburi și mai mult. Soarta URSS a fost decisă cu doi ani înainte.

Destrămarea Rusiei istorice, sub numele de URSS, este pe conștiința lor.”

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Putin razboi Ucraina, #adevar, #Theodor Paleologu , #stiri Vladimir Putin