Acțiunea ireală făcută de Putin în mare secret: Nici măcar un istoric nu a putut prezice

Vineri, 25 Noiembrie 2022, ora 23:02
9345 citiri
Acțiunea ireală făcută de Putin în mare secret: Nici măcar un istoric nu a putut prezice
Rămășițele prințului Potemkin au fost furate din Herson la ordinul lui Putin FOTO: The Age

Simon Sebag Montefiore, care este un istoric britanic de referință pentru Rusia și care a scris mai multe cărți despre această țară, a rămas șocat de o acțiune a lui Vladimir Putin făcută în mare secret.

”Este un lucru suprarealist, bizar” sau mai degrabă un cinism exacerbat al președintelui rus, care a ordonat Serviciilor Secrete să dezgroape și să fure rămășițele idolului său, prințul Grigori Potemkin, aflate în catedrala din Herson, în Ucraina.

Potemkin, care a anexat Crimeea și Ucraina la Imperiul țarist în anul 1783, era iubitul împărătesei Ecaterina cea Mare, ”nu a fost orice erou rus din vechime, ci un titan cu o semnificație specială pentru Putin”, afirmă Simon Sebag Montefiore, potrivit The Age.

Istoricul britanic a tradus scrisorile de dragoste dintre Potemkin și Ecaterina cea Mare, iar în 2002 Putin a aflat acest lucru și i-a oferit acestuia accesul la arhivele personale ale lui Iosif Stalin.

Statele Unite se ”răstesc” la o țară NATO: Aruncați armele rusești, altfel vin sancțiunile peste voi

În timp ce Montefiore a spus că interesul lui Putin pentru prima sa carte despre Ecaterina cea Mare și iubitul ei Potemkin, „el și-a arătat interesul pentru anexarea Crimeii și Ucrainei în urmă cu 20 de ani”, nici măcar autorul volumului ”The Romanovs” nu ar fi putut prevedea actul groaznic al lui Putin, furtul rămășițelor lui Potemkin, oasele din mormântul domnitorului din secolul al XVIII-lea din Herson, Ucraina.

Potrivit publicației The Times, operațiunea a fost executată în mare secret de Serviciile de Informații din Rusia la ordinul personal al lui Vladimir Putin și a implicat și forțele speciale ale Moscovei.

„Am prezis multe evenimente din Rusia, puterea durabilă a imperialismului lui Putin, pe ultima pagină a Romanovului... dar nu aș fi ghicit niciodată că va fura cadavrul lui Potemkin, asta a fost pur și simplu extraordinar.

Nu mi-a trecut prin minte că îl va fura, asta chiar m-a uimit. Este un lucru de necro-istorie suprarealist, bizar ceea ce a făcut”, a spus istoricul britanic. ”Putin este cineva pe care proprii idolii l-ar fi urât.

Putin, ajutor nesperat după pierderea pieței europene: O putere mondială a plătit 60 de miliarde de dolari Rusiei

Este o perversiune a istoriei pentru că prințul Potemkin și Ecaterina l-ar fi urât pe Putin, parțial pentru că erau foarte aristocrați, ar fi urât toată vulgaritatea acestui regim, tot kitsch-ul, în afară de orice altceva, dar și naționalismul”, a adăugat Montefiore.

Istoricul susține că Potemkin „adora alte naționalități”, iar el și Ecaterina „au fost copii ai iluminismului care și-au imaginat noua Rusie ca legătura dintre Europa și Orientul Apropiat”.

Simon Sebag Montefiore este un istoric de referință al lumii despre Rusia, care a scris, de asemenea, două cărți despre Stalin și o trilogie de romane istorice plasate la Moscova.

Familia mamei lui Sebag (Jaffe) a scăpat de pogromurile din Imperiul Rus în urmă cu un secol și și-a făcut drum în Marea Britanie, iar familia Sebag a venit din Maroc în anii 1820 și cea Montefiore s-a stabilit în Italia mult mai devreme, în anii 1700.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE este o certitudine. Acesta va avea loc pe 20 octombrie 2024, concomitent cu alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională de la...
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi...
#Putin razboi, #Ecaterina cea Mare, #Ecaterina cea Mare Rusia, #potemkin, #istoric, #imparateasa rusia, #Herson, #Ucraina , #Razboi Ucraina