Ce i se spune lui Putin despre Ucraina de apropiați: Adevărul neștiut de președinte pentru care pierde războiul

Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 00:30
8917 citiri
Ce i se spune lui Putin despre Ucraina de apropiați: Adevărul neștiut de președinte pentru care pierde războiul
Putin nu știe tot adevărul de pe frontul de luptă FOTO: IB Times

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina în urmă cu 9 luni a avut pentru Rusia obiective majore, însă ele s-au dat peste cap din mai multe motive. Unul dintre acestea este faptul că oficialii apropiați liderului de la Kremlin ”au vrut să-i facă pe plac” președintelui rus și nu i-au oferit ”analiza reală” de pe câmpul de luptă, fapt ce poate duce la pierderea conflagrației sângeroase.

Riho Terras, în vârstă de 55 de ani, fost comandant al Forțelor de Apărare din Estonia și în prezent membru al Parlamentului European, a acordat un interviu la Radio Europa Liberă, în care a analizat războiul din Ucraina, potrivit IB Times.

Terras a analizat modul în care Putin a primit informații reale de pe frontul de luptă. „Am foarte des acest sentiment că oamenii nu-i oferă lui Putin o analiză reală. Vor să-i facă pe plac și să se asigure că ideile sale sunt susținute de analiză. Și acest lucru este înșelător, desigur".

Pierderi masive ale economiei Rusiei, care se prăbușește. Dovezile ies la iveală, confirmând dezastrul lui Putin

Fără îndoială consecințele se văd cu ochiul liber în evoluția conflictului. „Și astăzi observăm că armata ucraineană a devenit cea mai puternică armată a Europei, chiar și în comparație cu armata rusă”, a spus fostul comandant al Forțelor de Apărare ale Estoniei.

Terras crede că Ucraina va câștiga războiul împotriva Rusiei, mai ales dacă va elibera și recuceri cu succes zonele cheie, inclusiv Melitopol.

„Ei bine, în primul rând, cred că următorul obiectiv ar trebui să fie sau ar putea fi Melitopol (al doilea oraș ca mărime din regiunea Zaporojie, controlată de ruși), care este un punct important, cheie, așa cum a fost întotdeauna această zonă”, a spus Terras.

Șocul războiului lui Putin creează bogăție: Țări cu un boom economic datorat Rusiei

"În al doilea rând, ucrainenii ar trebui să cucerească alte centre regionale și cred că Donețk și Luhansk ar fi niște opțiuni. Donețk, în special, ar fi o victorie bună".

Remarcile lui Terras se aliniază cu afirmațiile făcute într-un raport desecretizat al Serviciilor Secrete americane din martie 2022, potrivit căruia cercul apropiat al lui Putin îl induce în eroare pe președintele rus cu privire la performanța slabă a armatei lor în război.

„Consilierilor săi seniori le este prea frică să-i spună adevărul”, a declarat la acea vreme directorul de comunicații al Casei Albe, Kate Bedingfield. „Este din ce în ce mai clar că războiul lui Putin a fost o gafă strategică care a lăsat Rusia mai slabă pe termen lung și din ce în ce mai izolată pe scena mondială”, a spus ea despre informațiile aflate de Serviciile de informații.

Citește și:
Mașina de făcut bani a lui Putin face pană: Occidentul îi dă o nouă lovitură la început de februarie
Mașina de făcut bani a lui Putin face pană: Occidentul îi dă o nouă lovitură la început de februarie
Pe 5 decembrie 2022, țările UE, G7 și Australia au plafonat prețul petrolului rusesc exportat, în plus față de interzicerea livrărilor de țiței ale Moscovei în Europa. Acum, pe 5...
Care sunt motivațiile și limitele lui Putin: Un fost secretar american al Apărării știe obsesia președintelui rus
Care sunt motivațiile și limitele lui Putin: Un fost secretar american al Apărării știe obsesia președintelui rus
Robert Gates, fostul secretar american al Apărării din timpul președintelui George Bush, care a acordat un interviu la NBC News, a analizat războiul dintre Rusia și Ucraina. El a susținut că...