Doi experți în securitate din SUA avertizează: Țările care urmează să fie invadate de către Putin

Vineri, 17 Februarie 2023, ora 02:23
46565 citiri
Doi experți în securitate din SUA avertizează: Țările care urmează să fie invadate de către Putin
Apetitul pentru ocupație în Europa al lui Putin nu se oprește FOTO: Foreign Affairs

În ciuda unei serii de gafe, calcule greșite și pierderi pe câmpul de luptă care l-ar fi văzut cu siguranță dat afară din funcție în majoritatea țărilor normale, președintele Vladimir Putin se află încă în vârful puterii în Rusia. Experții americani în securitate, Fiona Hill și Angela Stent avertizează că președintele rus, dacă va câștiga în Ucraina, ar putea invada mai multe țări, în continuare.

Analiștii au spus într-o expertiză din Foreign Affairs că ”apetitul pentru expansiune” al lui Vladimir Putin este puțin probabil să se oprească doar cu invadarea Ucrainei, dacă va câștiga războiul, iar ulterior vor urma alte ținte.

"Statele baltice, Finlanda, Polonia și multe alte țări care au făcut parte odată din imperiul Rusiei ar putea fi expuse riscului de atac sau subversiune. Altele ar putea vedea provocări la adresa suveranității lor în viitor", au scris experții în editorialul de opinie. "Războiul este mai mult decât Ucraina. Kievul luptă și pentru a proteja alte țări".

Orașul european aflat la 150 de metri de Rusia: Locul unde 97% din locuitori vorbesc rusa, amenințat de Putin VIDEO

Hill și Stent au cerut, de asemenea, Occidentului să depună mai multe eforturi pentru a-i comunica lui Putin că relația sa cu Europa va deveni ireparabilă în cazul în care Rusia ar escalada războiul din Ucraina fie folosind focoase nucleare, fie lansând un nou asalt asupra Kievului.

„Lumea nu poate să-l rețină întotdeauna pe Putin, dar comunicațiile clare și măsurile diplomatice mai puternice îl pot împinge să reducă o parte din agresiunea sa și, în cele din urmă, să accepte negocieri”, au adăugat Hill și Stent.

Războiul a dezvăluit întreaga amploare a sistemului politic personalizat al lui Putin. După cei 23 de ani de la cârma statului rus, nu există controale evidente asupra puterii sale. Instituțiile de dincolo de Kremlin contează foarte puțin.

„Nu mi-aș fi imaginat niciodată că o să-mi fie dor de Biroul Politic”, a spus Rene Nyberg, fostul ambasador al Finlandei la Moscova. „Nu există nicio organizație politică în Rusia care să aibă puterea să-i tragă la răspundere pe președinte și comandantul șef”. Diplomații, factorii de decizie politică și analiștii sunt blocați într-o buclă fatală – o ceartă nesfârșită între ei – pentru a-și da seama ce vrea Putin și cum își poate modela Occidentul comportamentul.

Serviciile de spionaj ale lui Putin, anunț teribil: O superputere ar pregăti atacuri asupra unor ținte din Rusia VIDEO

Rusia și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie anul trecut. De atunci, se estimează că Moscova a suferit pierderi substanțiale, cel puțin în jur de 139.770, potrivit Ministerului Apărării al Ucrainei. Cifrele includ, de asemenea, 690 de soldați care au fost uciși în ultima zi.

În ciuda pierderilor sale, Rusia își continuă încercarea de a împinge pe teritoriul ucrainean. De fapt, Moscova a început o nouă ofensivă în est. Rusia a lansat atacuri în orașul Vuhledar din regiunea Donețk din ultima săptămână a lunii ianuarie, în ceea ce experții consideră că este mișcarea sa de deschidere din ofensiva sa. Cu toate acestea, o apărare aprigă ucraineană aproape a distrus cea de-a 155-a infanterie navală de elită a Rusiei.

O altă brigadă de elită rusă, cea de-a 40-a brigadă de infanterie navală, a fost și ea decimată în luptele de la Vuhledar, a informat The New York Times, citându-l pe colonelul Oleksii Dmitrashkivskii, un purtător de cuvânt al forțelor militare ucrainene din zonă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Dacă multă vreme Germania a fost dependentă de petrolul și gazele naturale ale Rusiei, acum situația s-a schimbat radical de când a venit la conducere Olaf Scholz. Între timp, Putin a...
Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Comercianții din Rusia și China fac afaceri cu sârmă de cupru, în pofida sancțiunilor vestice, și evită taxele, pretinzând că tranzacțiile se referă la resturi de metale, conform unei...
#Putin razboi, #Putin Ucraina, #putin tarile baltice, #Rusia Polonia, #tarile baltice, #Finlanda, #Rusia razboi Ucraina, #razboi Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina