Un expert militar american îi dă dreptate lui Putin: Biden și Zelenski au obiective diferite legate de Rusia

Vineri, 19 August 2022, ora 10:50
7327 citiri
Un expert militar american îi dă dreptate lui Putin: Biden și Zelenski au obiective diferite legate de Rusia
Putin a declarat că SUA vor să prelungească războiul din Ucraina FOTO: Newsweek

Sean Spoonts, un veteran al Marinei SUA și jurnalist american, îi dă dreptate în mod surprinzător președintelui Vladimir Putin, care într-un discurs din această săptămână afrimase că Statele Unite ”încearcă să prelungească conflictul” din Ucraina. El a spus, de asemenea, că Joe Biden și Volodimir Zelenski par să aibă obiective politice diferite.

Putin a numit ”elitele globaliste occidentale”, despre care a spus că ”provoacă haos, incită la conflicte vechi și noi” și încearcă ”să păstreze hegemonia și puterea, care le scapă din mâini”, potrivit Newsweek.

Sean Spoonts, un veteran al Marinei SUA și redactor-șef al publicației Special Operations Forces Report (SOFREP) a declarat că președintele american, Joe Biden și cel ucrainean, Volodimir Zelenski, par să aibă în vedere obiective politice diferite.

Super avionul Tu-22 al lui Putin care a lovit Odesa: Imagini teribile cu aeronava ce a lansat rachete la 120 de km de România VIDEO

”Se pare că, în timp ce Ucraina ar dori să pună capăt războiului rapid și să învingă decisiv forțele ruse și să le alunge din țara lor, politica Statelor Unite pare menită să prelungească conflictul, sperând să provoace prăbușirea Rusiei, atât militar, cât și economic”, a spus Spoons.

Biden a negat că Statele Unite lucrează la dezmembrarea Rusiei, într-un articol de opinie din New York Times din luna mai, spunând că ”nu vrem să prelungim războiul doar pentru a provoca durere Rusiei”.

SUA și Germania au furnizat forțelor ucrainene sisteme HIMARS, care sunt dotate cu rachete cu rază medie de acțiune, despre care unii experți militari cred că ar putea ajunge să fie limitate până la sfârșitul anului 2022.

O femeie puternică vrea să-l salveze pe Putin: Strategia ei de a scăpa Rusia din colapsul economic

Cu toate astea, Statele Unite au rezistat apelurilor Ucrainei de a-i trimite rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă, care sunt capabile să schimbe soarta războiului.

”Biden a spus public că scopul său este să degradeze Rusia ca putere mondială, astfel încât să nu mai fie niciodată capabilă să-și amenințe vecinii”, a spus Spoonts. ”Acest lucru merge mult mai departe decât obiectivul lui Zelenski, care este pur și simplu acela de a scoate armata rusă din țara sa și să-și recâștige teritoriile pierdute în Donbas, Lugansk și Crimeea”.

”Se pare că facem destule pentru a menține Ucraina în luptă, dar nu-i oferim suficient pentru a trece la ofensivă și a alunga Rusia în totalitate”, a concluzionat expertul militar american.

Citește și:
Politico: Anunțul lui Zelenski de a adera la NATO a fost o surpriză pentru administrația Biden
Politico: Anunțul lui Zelenski de a adera la NATO a fost o surpriză pentru administrația Biden
Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, nu a susținut în mod deschis cererea Ucrainei de aderare accelerată la NATO, care a fost anunțată, vineri, 30 septembrie, de...
Volodimir Zelenski anunță recucerirea altor trei localități. Mesajul tranșant transmis rușilor aflați în Ucraina
Volodimir Zelenski anunță recucerirea altor trei localități. Mesajul tranșant transmis rușilor aflați în Ucraina
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat miercuri, 5 octombrie, că trei noi localităţi au fost recucerite de forţele de la Kiev în regiunea Herson, în sudul Ucrainei, unde...