Mutările neașteptate ale lui Putin: Pregătește Rusia pentru un război lung în Ucraina

Luni, 18 Iulie 2022, ora 03:40
13643 citiri
Mutările neașteptate ale lui Putin: Pregătește Rusia pentru un război lung în Ucraina
Putin pregătește Rusia de un război lung cu Ucraina FOTO: Meduza

Războiul declanșat de Putin în Ucraina a depășit deja borna de 140 de zile și deznodământul acestuia este departe de a putea fi prevăzut. Dar liderul de la Kremlin gândește mai mulți pași înainte și pregătește Rusia pentru o mobilizare a economiei pentru un conflict de lungă durată.

Putin a dat mai multe legi pentru sprijinirea ”armatei roșii” care vor crește cotrolul asupra afacerilor, deoarece Moscova își propune să reziste presiunii sancțiunilor impuse de țările occidentale, potrivit Financial Times.

Rusia va acorda statului un control mai mare asupra afacerilor private și a muncitorilor pentru a pune economia pe picior de război mai puternic, semnalând că țara se pregătește pentru o perioadă lungă de luptă, pentru a putea prelua controlul în Ucraina.

Putin e gata să-și joace cele mai periculoase cărți: Rusia ar câștiga, iar unda de șoc ar lovi lumea

Noile legi propuse de Putin sunt menite în mod special să sprijine armata rusă și să răspundă la ”nevoia crescută pe termen scurt de reparare a armamentului și a echipamentelor militare”, potrivit unei note atașate proiectelor care trec prin Duma de Stat a Rusiei.

Măsurile răspund faptului că planul Moscovei pentru o victorie rapidă în urma invaziei Ucrainei a eșuat, iar conflictul a devenit un război de uzură concentrat asupra regiunii de est Donbas, preconizându-se că sancțiunile occidentale vor afecta economia Rusiei.

”Rusia desfășoară de patru luni o operațiune militară specială sub o presiune enormă de sancțiuni. Povara complexului industrial de apărare a crescut semnificativ. Pentru a garanta furnizarea de arme și muniție este necesară optimizarea complexului industrial de apărare și a întreprinderilor care lucrează cu industria de apărare”, a spus Yuri Borisov, viceprim-ministrul în Duma de Stat, parlamentul rus.

Putin vrea să paralizeze NATO fără să tragă niciun glonț: Planul ascuns al Rusiei

Primul proiect de lege va permite guvernului să oblige întreprinderile să îndeplinească contracte de stat din domeniul de apărare și dă ministerului și altor organisme dreptul de a modifica condițiile contractuale.

Al doilea proiect de lege va introduce modificări ale legii federale a muncii pentru a acorda guvernului dreptul de a spori controlul asupra forței de muncă. Autorităților li se va permite ”să stabilească condiții legale ale relațiilor de muncă în organizațiuile individuale”, inclusiv stabilirea ”condițiilor de angajare în muncă dincolo de orele de lucru stabilite, noaptea, în weekend și în Sărbătorile legale și acordarea de concedii anuale plătite”.

Prețurile mari la exporturile de petrol și gaze au diminuat până acum efectul sancțiunilor occidentale asupra economiei ruse și au oferit Kremlinului venituri substanțiale pe care le-a putut direcționa spre susținerea economiei și a forțelor armate.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
În ciuda faptului că războiul Rusiei din Ucraina a trecut în al 3-lea an și victimele din rândul soldaților se ridică la sute de mii, Vladimir Putin continuă agresiunea fără scrupule....
#Putin razboi, #Putin razboi Ucraina, #Putin razboi Rusia, #razboi Ucraina, #razboi ucraina rusia, #putin, #economie Rusia , #Razboi Ucraina