Nebunia lui Putin de a invada Ucraina distruge Rusia: Cu câți ani a dat înapoi țara sa în 3 luni de război

Sambata, 13 August 2022, ora 03:30
13895 citiri
Nebunia lui Putin de a invada Ucraina distruge Rusia: Cu câți ani a dat înapoi țara sa în 3 luni de război
Putin a aruncat economia Rusiei înapoi cu 4 ani în doar 3 luni FOTO: Yahoo

Fapta nesocotită a lui Putin de a declanșa invazia din Ucraina pe 24 februarie 2022 îngroapă sfera producției din Rusia, pe zi ce trece. Într-un bilanț sumbru al războiului pentru Moscova, experții financiari au anunțat că economia Rusiei a dat înapoi cu patru ani, în primul trimestru complet după atac.

Datele economice publicate arată că produsul intern brut (PIB) al Rusiei s-a redus pentru prima dată în anul 2022, scăzând cu 4,7%, potrivit analiștilor chestionați de publicația Bloomberg, citată de Yahoo.

”Economia Rusiei va pierde 4 ani de creștere, revenind la dimensiunea din 2018 în al doilea trimestru din acest an. Ne așteptăm ca această contracție să încetinească în trimestrul 4, cu o politică monetară mai relaxată, care susține cererea.

Isterie într-o țară NATO cu un milion de români, lovită de criză: Oamenii au scos masiv banii de la bancomate

Totuși, economia va pierde încă 2% și în 2023, deoarece interdicția europeană privind energia, va scădea exporturile Moscovei”, a spus economistul rus Alexander Isakov.

Lovitura sancțiunilor internaționale din cauza războiului din Ucraina a perturbat comerțul Rusiei și a dus la paralizia industriilor, precum cea de mașini, în timp ce cheltuielile de consum s-au oprit.

Pentru prima dată Putin ar arunca în luptă o nouă armă: Aeronava invizibilă S-70 nedetectabilă pe radare VIDEO

Deși declinul economiei Rusiei se dovedește până acum mai puțin brusc decât se anticipa anterior, Banca Centrală de la Moscova estimează că scăderea se va agrava în trimestrele următoare și nu se așteaptă la o revenire a economiei până în a doua jumătate a anului 2023.

Banca Centrală estimează că PIB-ul va scădea cu 7% în acest trimestru și, posibil, și mai mult în ultimele trei luni ale lui 2022. Scăderile lunare ale producției de petrol ale Rusiei vor începe în august, iar IEA a estimat că aceasta va scădea cu 20% până la sfârșitul anului.

Stat NATO, lovit din plin de războiul lui Putin: Prețul pâinii, creștere de peste 50% și inflația la maximum din 1998

”Căderea din 2022 va fi mai puțin profundă decât se aștepta în aprilie. În același timp, impactul șocurilor ofertelor poate fi mai extins în timp”, a apreciat Banca Centrală a Rusiei.

Citește și:
Fostul cancelar german Angela Merkel rupe tăcerea: Avertisment în privința lui Vladimir Putin VIDEO
Fostul cancelar german Angela Merkel rupe tăcerea: Avertisment în privința lui Vladimir Putin VIDEO
Fostul cancelar german, Angela Merkel, care și-a încheiat mandatul cu două luni înaintea începerii războiului din Ucraina, nu a făcut prea multe declarații publice de atunci. Dar acum ea a...
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Guvernul condus de Nicolae Ciucă s-a confruntat încă de la început cu scandaluri privind acuzații de plagiat, care au condus până la demisii din partea mai multor miniștri, în timp ce...