Putin este pe frânghie. O țară NATO poate pregăti Ucraina să dea lovitura finală Rusiei

Miercuri, 17 Mai 2023, ora 05:03
12780 citiri
Putin este pe frânghie. O țară NATO poate pregăti Ucraina să dea lovitura finală Rusiei
Putin pierde teren pe zi ce trece în Ucraina FOTO: FP

Ceea ce trebuia să fie o ”operațiune militară specială” de câteva săptămâni pentru Putin, s-a transformat într-un dezastru militar de 15 luni pentru autocratul rus. Lucrurile stau mai rău pe câmpul de luptă, iar Marea Britanie ar putea-o pregăti pe Ucraina să-i dea Rusiei lovitura finală.

Experții susțin că acest război al Rusiei din Ucraina nu poate fi lăsat să se prelungească și anul viitor, de aceea Occidentul trebuie să ofere ”șoimilor” care îl înconjoară pe Putin, ”căruța” de care au nevoie pentru a-l îndepărta de la putere, potrivit The Telegraph.

Odată cu vizita lui Volodimir Zelenski în Marea Britanie, unde s-a întâlnit cu premierul Rishi Sunak, armele britanice ar putea permite în curând forțelor armate ucrainene să dea lovitura ucigașă. Anunțul de astăzi a acoperit dronele de atac și rachetele de apărare aeriană pentru Ucraina. Săptămâna trecută, am văzut donarea sistemelor de rachete Storm Shadow. Și, desigur, există și oferta de pregătire pentru piloții de avioane ai Kievului.

Fost șef al CIA avertizează: Zilele lui Putin sunt numărate, dar o altă amenințare este cea mai mare

Toate sunt lucruri bune, dar sprijinul Marii Britanii trebuie urmat de alții. America și Europa trebuie să se ralieze și să ofere Kievului tot ce îi cere săptămâna aceasta; Rachetele cu rază lungă de acțiune nu sunt utile pe rafturile depozitelor când ar putea arunca în aer tancuri rusești. Și dacă nu permitem Ucrainei să termine războiul în acest an, vom stoca necazuri pentru anii următori.

Nici la Moscova nu e ca și cum totul este bine. Limitarea prețului exporturilor de petrol a forțat Kremlinul să impoziteze mai mult producătorii autohtoni, erodându-i încet capacitatea de a produce în viitor. Acest lucru se va înrăutăți, deoarece vara va reduce și mai mult cererea și va reduce prețurile. „Arborele magic al banilor” al lui Putin îl eșuează atunci când are cea mai mare nevoie de el.

Între timp, luptele dintre grupul Wagner și Ministerul Apărării din Rusia vorbesc despre tensiuni profunde care ar putea degrada și mai mult performanța pe câmpul de luptă, Wagner fiind acum capabil să dea lovitura asupra tacticii și proviziilor.

Și situația se înrăutățește în Ucraina. La scurt timp după sosirea lor în Ucraina, este clar că tancurile occidentale și vehiculele blindate sunt aproape gata să desfășoare un război mortal de manevre combinate de arme. Ele îi vor da deoparte pe recruții neantrenați aruncați în primele linii de Kremlin.

Exodul în masă al rușilor din cauza războiului devine urgență: Cum vrea Putin să-i blocheze în țară

Lucrurile au devenit atât de disperate încât rușii se pare că folosesc bombe cu fosfor pentru a încerca să-și croiască drumul către victorie. Folosirea acestui produs chimic în zone civile este o crimă de război. Asta nu-l va opri pe Putin.

Civilii sunt evacuați în masă și în panică din zona din jurul centralei nucleare Zaporojie. Mulți analiști cred că acest lucru este un răspuns la bombardamentele ucrainene și la amenințarea reprezentată de un contraatac puternic condus de tancurile occidentale moderne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#Putin razboi, #Putin Ucraina, #razboi Ucraina, #razboi Rusia, #razboi Rusia Ucraina, #armata rusa, #armata rusa razboi Ucraina , #Razboi Ucraina