Țările care s-au alăturat Rusiei în privința Ucrainei. SUA au aflat ce le-a oferit Putin la fiecare

Miercuri, 05 Aprilie 2023, ora 05:03
19906 citiri
Țările care s-au alăturat Rusiei în privința Ucrainei. SUA au aflat ce le-a oferit Putin la fiecare
Întâlnire Putin cu Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord FOTO: Axios

După izbucnirea războiului din Ucraina, Occidentul a trecut la impunerea de sancțiuni economice împotriva Rusiei, pentru a-i micșora capacitatea de finanțare a armatei. Însă, Putin și-a atras de partea sa mai multe țări partenere, pentru a-l sprijini în conflictul din țara vecină. Liderul de la Kremlin le-a oferit statelor prietene petrol ieftin, tehnologie militară și un sprijin la Consiliul de Securitate al ONU.

Potrivit Casei Albe, Rusia se îndreaptă rapid către un „parteneriat de apărare cu drepturi depline” cu Iranul și acum intenționează să trimită o delegație pentru a negocia cu Coreea de Nord. Între timp, SUA continuă să se teamă că China își va abandona presupusa „neutralitate” și va sprijini Rusia mai direct, scrie Axios.

Trezoreria SUA a sancționat joia trecută un traficant de arme slovac pentru că ar fi încercat să negocieze un acord prin care Coreea de Nord ar trimite „peste două duzini de tipuri de arme și muniții” Rusiei în schimbul unor „avioane comerciale, materii prime, mărfuri” și eventual numerar.

Un fost comandant rus vorbește din interior: Dezvăluie adevărul despre unde se îndreaptă armata lui Putin

Casa Albă a acuzat anterior Coreea de Nord că a furnizat Grupului Wagner din Rusia arme și rachete pentru a le folosi în Ucraina. Phenianul a negat că ar fi înarmat Rusia la acea vreme și a spus că nu are intenția de a face acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat joi că Rusia intenționează să trimită reprezentanți în Coreea de Nord pentru a căuta muniție în schimbul hranei. Coreea de Nord se confruntă cu o criză alimentară gravă.

Susținătorii Ucrainei din Bruxelles și Washington se străduiesc să furnizeze Kievului obuze de 155 mm extrem de necesare. În timp ce propriul său complex militar-industrial se luptă să țină pasul, susține administrația Biden, președintele rus Vladimir Putin se îndreaptă către „regimuri necinstite”.

Nouriel Roubini, avertisment major. ”Pregătiți-vă pentru o criză fatală: Băncile sunt aproape de colaps”

Rusia folosește drone de atac iraniene în Ucraina de luni de zile și, în schimb, oferă Teheranului „un nivel fără precedent de sprijin militar și tehnic”, a avertizat Kirby în decembrie.

Iranul neagă transportul de drone de la invazie, iar Rusia a negat că le-a folosit, deși Ucraina raportează în mod regulat că le-a doborât. În martie, Moscova a finalizat un acord pentru a vinde avioane de luptă avansate forțelor aeriene prost echipate din Teheran. Piloții iranieni au primit deja instruire cu privire la sistem, spune Casa Albă.

Un membru al comisiei parlamentare de securitate națională a Iranului a declarat presei de stat că Iranul a comandat și elicoptere, rachete și sisteme de apărare aeriană de la Rusia. Potrivit Wall Street Journal, Rusia furnizează și tehnologie de supraveghere pentru uz intern în Iran. CNN relatează că Rusia a trimis, de asemenea, unele arme americane capturate în Ucraina în Iran în scopuri de informații.

O țară unde au fugit zeci de mii de ruși anunță schimbări: Ia o măsură drastică față de Moscova

Mulți erau deja aproape de Rusia înainte de invazie. Bashar al-Assad din Siria și Aleksandr Lukașenko din Belarus ar fi putut pierde puterea dacă nu ar fi fost Putin, în timp ce junta din Mali se bazează pe mercenarii Wagner.

Daniel Ortega din Nicaragua, tot mai insultat la Washington, se apropie de Moscova. La fel este și regimul militar din Myanmar, care a avut o serie de angajamente la nivel înalt cu Moscova și a achiziționat armament rusesc și încearcă să profite de expertiza Rusiei într-un alt domeniu: energia nucleară.

Pentru mulți dintre ei, precum China, India, Turcia, Rusia este o sursă cheie de petrol, arme, îngrășăminte sau cereale, la prețuri reduse. Pentru China, Rusia lui Putin este, de asemenea, un aliat ideologic vital în rivalitatea sa cu SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum vrea Putin să atace SUA: Planul conceput împreună cu alte 4 țări puternice
Cum vrea Putin să atace SUA: Planul conceput împreună cu alte 4 țări puternice
După invazia Rusiei din Ucraina începută în urmă cu peste 780 de zile, statele occidentale au impus sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i micșora capacitatea de război. Putin și-a pus...
Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Dacă multă vreme Germania a fost dependentă de petrolul și gazele naturale ale Rusiei, acum situația s-a schimbat radical de când a venit la conducere Olaf Scholz. Între timp, Putin a...
#Putin razboi, #tari prietene, #Rusia lista neagra, #Rusia Ucraina, #Rusia China, #Rusia India, #Rusia Turcia, #Rusia sanctiuni , #Razboi Ucraina