Un istoric de la Yale: Ultimul plan diabolic al lui Putin de a câștiga războiul din Ucraina

Marti, 14 Iunie 2022, ora 00:08
8517 citiri
Un istoric de la Yale: Ultimul plan diabolic al lui Putin de a câștiga războiul din Ucraina
Ulitmul plan al lui Putin de a câștiga războiul din Ucraina implică foametea globală FOTO: IB Times

Timothy Snyder, un reputat istoric și expert în autoritarism de la Universitatea Yale din Statele Unite, susține că președintele Rusiei, Vladimir Putin și-ar putea schimba planurile pentru a câștiga războiul din Ucraina. Astfel, modificarea de strategie a liderului de la Kremlin ar însemna să înfometeze alte țări dând vina pe Kiev.

Expertul american crede că Putin intenționează să folosească insecuritatea alimentară pentru a promova propaganda rusă, care aruncă acuzația asupra Kiev-ului pentru foametea mondială și cere altor națiuni să-i recunoască câștigurile teritoriale din conflictul din prezent, potrivit IB Times.

Putin pune la cale un plan diabolic de înfometare în masă, la nivel global. ”Rusia vrea să înfometeze asiatici și africani pentru a-și câștiga războiul in Ucraina. Acesta este un nou nivel de colonialism și cel mai recent capitol al politicii foamei”, a spus Snyder.

Ucraina contribuie major la aprovizionarea globală cu alimente, deoarece se află în așa-zisul ”coș de pâine al lumii”, o zonă din jurul Mării Negre, cu sol fertil și cu niveluri ridicate ale producției de cereale.

Prăbușirea Federației Ruse: Un istoric prezice colapsul țării, împotriva voinței lui Putin și a poporului

Doar Ucraina produce 12% din exporturile globale de grâu. Cu toate astea, Rusia a luat măsuri să blocheze exporturile de cereale a milioane de tone de la închiderea porturilor ucrainene de la începutul războiului, o afirmație pe care Putin a negat-o categoric, dar fără temei.

De asemenea, soldații ruși au fost acuzați că au furat și exportat cereale ucrainene în țările care suferă de secetă și foamete din Africa.

”Dacă blocada rusă continuă, zeci de milioane de tone de alimente vor putrezi în silozuri, iar zeci de milioane de oameni din Africa și Asia vor muri de foame”, a spus Snyder într-o postare pe Twitter.

Putin a ajuns în buzunarul Beijingului: Noul vasal al Chinei

Istoricul renumit de la Universitatea Yale din Statele Unite a remarcat planul lui Putin, care are probabil trei faze. În primul rând, el vrea să întrerupă exporturile Ucrainei, pentru a distruge statalitatea țării.

În al doilea rând, pentru a crea un flux de refugiați din țările care se bazează pe cerealele Ucrainei. Valul acesta ar provoca instabilitate în Europa.

Iar în ultimul rând, Putin ar folosi foametea ca armă pentru propaganda lui. ”O foamete mondială este un fundal necesar pentru o campanie de propagandă rusă împotriva Ucrainei. Moartea în masă este necesară ca element pentru un concurs de propagandă”, a spus istoricul american.

”Când vor începe revoltele alimentare și pe măsură ce foametea se va răspândi, propaganda rusă va da vina pe Ucraina și va cere recunoașterea teritoriilor câștigate de Rusia în Ucraina și ridicarea tuturor sancțiunilor”, a explicat Snyder.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#Putin razboi, #Putin Ucraina, #istoric, #Yale University, #exporturi cereale Ucraina, #porturi ucraina, #Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina