Putin promite în mesajul de Anul Nou să nu cedeze niciodată în faţa Occidentului: ”Au minţit în legătură cu pacea”

Sambata, 31 Decembrie 2022, ora 18:53
5142 citiri
Putin promite în mesajul de Anul Nou să nu cedeze niciodată în faţa Occidentului: ”Au minţit în legătură cu pacea”
Vladimir Putin a ținut mesajul în fața soldaților FOTO Twitter

Vladimir Putin a spus sâmbătă, într-un mesaj de nouă minute transmis cu ocazia Anului Nou, că Moscova nu va ceda niciodată în faţa încercărilor Occidentului de a folosi Ucraina ca instrument pentru a distruge Rusia, relatează Reuters şi The Guardian.

În acest mesaj - cel mai lung discurs de Anul Nou din cele două decenii de când se află la conducere - Vladimir Putin a declarat că Rusia luptă în Ucraina pentru a-şi proteja "patria" şi pentru a obţine ”independenţa adevărată” pentru poporul său, relatează Reuters.

De asemenea, el a acuzat Occidentul că minte Rusia şi că a provocat Moscova să lanseze ”operaţiunea militară specială” din Ucraina. ”Timp de ani de zile, elitele occidentale ne-au asigurat în mod ipocrit de intenţiile lor paşnice”, a spus el. "De fapt, în toate modurile posibile, ele încurajau neonaziştii, care au desfăşurat un terorism deschis împotriva civililor din Donbas”, a spus Putin într-un discurs de Anul Nou neobişnuit de combativ, în condiţiile în care de obicei îl dedica urărilor de bine pentru anul care urmează.

”Occidentul a minţit în legătură cu pacea”, a mai spus Putin. ”Se pregătea pentru agresiune, iar acum se foloseşte cu cinism de Ucraina şi de poporul său pentru a slăbi şi diviza Rusia. Nu am permis niciodată acest lucru şi nu vom permite niciodată nimănui să ne facă acest lucru”, a declarat Putin.

Discursul, difuzat de televiziunea de stat rusă, a fost filmat în faţa personalului militar, la sediul central al Districtului Militar Sudic şi a fost difuzat la miezul nopţii în Extremul Orient al Rusiei, fiind citat de agenţiile de ştiri de stat.

Anterior, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, afirmase, tot cu ocazia unui mesaj de Anul Nou, că victoria în Ucraina este ”inevitabilă”, lăudând eroismul soldaţilor ruşi care luptă pe linia frontului şi omagiindu-i pe cei care au murit în timpul celor 10 luni de război.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul de la Moscova și a transmis condoleanțe familiilor victimelor
Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul de la Moscova și a transmis condoleanțe familiilor victimelor
Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul terorist de la Moscova şi transmite condoleanţe familiilor victimelor. ”România condamnă cu fermitate orice formă de terorism şi toate...
De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
Statele Unite au avertizat Rusia cu săptămâni în urmă cu privire la iminența unui atac precum cel care a avut loc pe 22 martie. Când vine vorba de terorism, serviciile secrete trec peste...
#Putin razboi, #mesaj, #Anul Nou, #Rusia , #Rusia