Fost comandant al NATO din Europa analizează situația Rusiei: În cât timp va cădea regimul lui Putin

Sambata, 26 Noiembrie 2022, ora 21:30
7427 citiri
Fost comandant al NATO din Europa analizează situația Rusiei: În cât timp va cădea regimul lui Putin
Sir Richard Shirreff crede că Rusia lui Putin se va destrăma în 5 ani: FOTO: Yahoo

Generalul Sir Richard Shirreff, ofițer superior britanic și fost comandant adjunct al NATO în Europa, a analizat situația războiului dus de regimul de la Moscova în Ucraina la Times Radio. El a spus că liderul de la Kremlin ”a pierdut acest război”, iar Rusia lui Putin s-ar putea dezmembra în următorii 5 ani.

Această declarație vine pe fondul eșecurilor lui Putin în războiul dezastruos din Ucraina, când trupele ruse au fost forțate să se retragă umilite din orașul Herson în această lună, potrivit Yahoo News.

Generalul Sir Richard Shirreff a declarat că ”controlul lui Putin asupra Rusiei este în pericol”, deoarece progresele ucrainene continuă și ”se vede că a pierdut războiul”. Întrebat la Times Radio încotro merge Rusia de aici, fostul comandant NATO a spus: „Putin a pierdut acest război și îi va lua timp până la un nou câștig”.

Merkel face dezvăluiri de la Moscova: Un lucru neștiut despre Putin aflat în ultima întâlnire cu președintele rus

”Încotro se îndreaptă Rusia? Cred că la vale pe tot drumul. Cred că poziția lui Putin va fi din ce în ce mai în pericol. Cred că stresul și tensiunile vor crește asupra Rusiei, deoarece Putin este văzut din ce în ce mai mult ca un învins și își pierde autoritatea masiv.

Din nou, nu l-aș vedea că merge prea departe în afara tuturor posibilităților, spun sincer, Federația Rusă s-ar putea dezmembra în următorii cinci ani și ceva”.

Statele Unite se ”răstesc” la o țară NATO: Aruncați armele rusești, altfel vin sancțiunile peste voi

Sir Richard a analizat și rezistența acerbă a Ucrainei. „Scopul Ucrainei este foarte simplu: să recâștige fiecare centimetru din teritoriul ucrainean ocupat de ruși... inclusiv Crimeea. Aș paria pe ei că vor reuși asta, probabil cel puțin reușind să cucerească nordul Crimeei până la sfârșitul primăverii anului viitor.” Să menționăm faptul că peninsula Crimeea a fost anexată ilegal de Putin în 2014.

În septembrie, Putin a anunțat o „mobilizare parțială” a 300.000 de soldați suplimentari de luptat, într-o escaladare majoră a războiului. Dar, într-o actualizare a informațiilor de vineri, Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunțat că desfășurarea acțiunilor a fost „caracterizată de confuzie”: inclusiv supraeligibilitatea serviciului, pregătirea și echipamentul personal inadecvate ale militarilor ruși și „angajamentul față de misiuni de luptă extrem de deteriorat în privința moralului”.

Kremlinul va fi probabil îngrijorat de faptul că un număr tot mai mare de familii ale rezerviștilor sunt pregătite să riște arestarea protestând împotriva condițiilor în care servesc țara rudele lor.

Citește și:
Fost comandant al NATO: Ar putea veni punctul de cotitură al războiului lui Putin VIDEO
Fost comandant al NATO: Ar putea veni punctul de cotitură al războiului lui Putin VIDEO
Războiul declanșat de Putin în Ucraina a depășit și borna celor 11 luni, iar deznodământul său este departe de a fi știut. Acum, fostul comandant al alianței NATO, James Stavridis...
Un opozant rus avertizează Ucraina. De ce cuvântul lui Putin de la negocierile de pace ar însemna zero
Un opozant rus avertizează Ucraina. De ce cuvântul lui Putin de la negocierile de pace ar însemna zero
Perspectiva păcii în războiul din Ucraina nu depinde de faptul că ambele părți ale conflictului sunt sau nu dispuse să stea la masa negocierilor, susține un opozant rus. Acesta...