Putin vrea să dărâme ordinea globală democrată: Construiește alianța mondială a despoților

Joi, 14 Iulie 2022, ora 00:11
11382 citiri
Putin vrea să dărâme ordinea globală democrată: Construiește alianța mondială a despoților
Putin vrea să construiască alianța mondială a despoților FOTO: Scotsman

Vladimir Putin încearcă să dărâme actuala ordine globală democrată după invazia Ucrainei și după ce Occidentul a izolat Rusia prin aplicarea unor sancțiuni economice puternice. El construiește o alianță mondială a despoților, în care ar intra liderii Chinei, Xi Jinping, Turciei, Recep Erdogan, Iranului, Ebrahim Raisi și Belarusului, Alexander Lukașenko.

Putin mai face un pas în subminarea lumii democratice și vizitează pe 19 iunie 2022 Teheranul, unde se va întâlni cu președintele Iranului, Ebrahim Raisi și cu prim-ministrul Turciei, Recep Erdogan, potrivit Scotsman.

Călătoria planificată a liderului de la Kremlin în Iran este cel mai recent semn al prieteniei înfloritoare dintre Moscova și Teheran, în urma unor rapoarte care vorbesc despre intenția Iranului de a furniza Rusiei sute de drone capabile să fie folosite în războiul din Ucraina.

Putin vrea să paralizeze NATO fără să tragă niciun glonț: Planul ascuns al Rusiei

Având în vedere că ambele țări sunt tiranii afectate de sancțiunile occidentale, legăturile strânse pot să aibă un sens perfect pentru cele două regimuri totalitare.

De aceea, Occidentul trebuie să răspundă acum Iranului, într-un mod clar, că orice stat care ia în calcul să întrețină relații mai prietenoase cu Putin, va plăti un preț mare pentru a ajuta la uciderea civililor nevinovați și a soldaților ucraineni care își apără cu curaj țara de invazia Rusiei.

Este posibil ca Teheranul să spere să-și folosească disponibilitatea de a ajuta Rusia, ca o pârghie pentru a presa Occidentul să relaxeze sancțiunile contra sa și de a restabili acordul nuclear din 2015.

Disperarea lui Putin: Pierde bătălia financiară și Rusia va deveni un stat paria

Și dacă Iranul a decis să evite Occidentul și să-l îmbrățișeze pe ucigașul Putin, atunci negocierile dintre Washington și Teheran, privind programul nuclear ar trebui abandonat complet și ar trebui să se facă pași mai serioși pentru spijinirea grupurilor de opoziție iraniene, care doresc să răstoarne regimul actual totalitar.

În condițiile în care China este fericită să finanțeze mașinăria de război a lui Putin, prin cumpărarea de petrol și gaze rusești mai ieftine și amenințând că va începe propriul război de cucerire împotriva Taiwanului, există riscul ca alianța democrațiilor care ajută Ucraina să se apere, să fie contracarată de o alianță tot mai mare de despoți.

Aici, intrând pe lângă Vladimir Putin, președintele Chinei Xi Jinping, prim-ministrul Turciei, Recep Erdogan, președintele Iranului, Ebrahim Raisi, precum și liderul Belarusului, Alexander Lukașenko, dar și alții.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Operațiunea ascunsă a lui Putin: Vrea să destabilizeze mai multe țări occidentale
Operațiunea ascunsă a lui Putin: Vrea să destabilizeze mai multe țări occidentale
Concomitent cu războiul sângeros din Ucraina, unde Vladimir Putin vrea să subjuge țara vecină, el apelează și la o altă strategie, de astă-dată împotriva mai multor țări occidentale....
Documente dezvăluite de americani: Planul secret de pace al lui Putin și condițiile cerute Ucrainei
Documente dezvăluite de americani: Planul secret de pace al lui Putin și condițiile cerute Ucrainei
Deși războiul devastator provocat de Putin în Ucraina a trecut în al 3-lea an, Kremlinul nu a dat niciun semn că ar vrea să încheie conflictul cu țara vecină. Acum americanii au pus mâna...
#Putin Rusia, #Rusia Iran, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina, #noua ordine mondiala Rusia, #Rusia China, #Rusia Turcia, #Erdogan Putin , #Razboi Ucraina