Un fost spion rus face dezvăluiri despre liderul de la Kremlin: Ce i-a băgat KGB-ul în cap lui Putin

Duminica, 06 Noiembrie 2022, ora 21:30
12404 citiri
Un fost spion rus face dezvăluiri despre liderul de la Kremlin: Ce i-a băgat KGB-ul în cap lui Putin
Minciuna a devenit o artă pentru Putin, lucru învățat în KGB ca spion FOTO: Insider

Vladimir Putin are lumea pe cap, el ducând primul război major din Europa din 1945 și până astăzi, declanșând și o criză energetică globală. Un spion rus, Jack Barsky, a făcut dezvăluiri despre președintele rus din vremea când era în KGB, spunând că ”cel mai important lucru” pe care i l-a băgat Serviciul Secret în cap lui Putin, este ”cum să minți”.

Această ”cultură” indusă de KGB în mintea lui Putin l-a ajutat pe acesta acum, de-a lungul războiului din Ucraina, când a făcut o serie de afirmații – de la plauzibile până la absurd – pentru a justifica invazia neprovocată a Rusiei din țara vecină, potrivit Business Insider.

Aceasta a inclus susținerea fără temei a afirmației că Ucraina este condusă de neo-naziști, în ciuda faptului că președintele ucrainean Volodimir Zelenski provine dintr-o familie de evrei, pe care și-a pierdut-o în timpul Holocaustului.

O nouă forță geopolitică influențează războiul Rusiei din Ucraina: L-a învins pe Putin printr-o mișcare neprevăzută

Jack Barsky, un fost spion KGB care a fost ”agent sovietic în adormire” în SUA, în timpul Războiului Rece, a declarat că a fi agent KGB a însemnat a fi servitor. "Nu erai la conducere. Executai pe baza a ce îți spuneau oamenii. Și eu am făcut-o. Putin s-a ridicat peste asta".

Gândirea, când devii membru al KGB - nu era să te uiți doar la o carieră, era și o chestiune patriotică. Vladimir Putin se consideră un super patriot al Rusiei", a spus Barsky, care a rămas în Statele Unite după prăbușirea Uniunii Sovietice și, în cele din urmă, a fost interogat de FBI și NSA, după ce a fost expus în anii 1990 ca fost agent sub acoperire al Uniunii Sovietice.

"Am fost mânat de motive înalte. Am crezut că voi putea să-mi folosesc abilitățile la maximum pentru societate", a spus Putin odată, despre decizia sa, de a se alătura KGB-ului.

Minciuna și propaganda au devenit o artă la Putin

Se cunosc puține detalii concrete despre activitatea lui Putin la Dresda (în Republica Democrată Germania), unde a fost spion KGB din 1985 până în 1990, însă liderul rus și cei apropiați au prezentat-o deseori ca fiind lipsită de importanță. „Germania de Est nu a fost locul unde să faci mult spionaj”, a spus Barsky, subliniind că Putin opera într-o țară prietenoasă cu Uniunea Sovietică la acea vreme.

Ceea ce a făcut Putin în KGB a fost „foarte asemănător” cu munca „celui care m-a recrutat, în timp ce eram student la universitate”, a spus Barsky. ”Putin a fost foarte bun în rețea”, a spus Barsky, adăugând: „Când Uniunea Sovietică s-a prăbușit, a avut o rețea grozavă printre foștii agenți KGB”.

„Aceia au ajuns la putere – mai ales din punct de vedere economic, dar și politic – pentru că știau cum funcționează lumea de tip capitalist”, a continuat Barsky, „Și așa a ajuns Putin la putere”.

O țară europeană îl sprijină pe Putin. Interzice Germaniei să ajute Ucraina, într-o problemă: Secretul ascuns în bănci

„Cel mai important lucru” pe care Putin l-a învățat în timpul petrecut în KGB este „cum să minți”, a spus Barsky, „Ei bine, și eu am făcut-o”. Astfel, Putin și guvernul rus actual au promovat teorii ale conspirației de la începutul războiului din Ucraina, făcând afirmații nefondate despre atrocități înscenate și bombe murdare, printre alte afirmații false.

Toate aceste lucruri Putin le-a învățat în timpul anilor petrecuți în KGB, 5 ani la Dresda. Într-adevăr, cariera lui Putin a fost caracterizată prin răspândirea dezinformării menite să semene discordie și confuzie printre dușmanii Moscovei.

Când Rusia a invadat Ucraina și a anexat Crimeea în 2014, a trimis inițial trupe mascate în uniforme nemarcate. Putin a negat la început că militarii misterioși – supranumiți „omuleții verzi” – ar fi militari rusi, susținând că sunt „forțe locale de autoapărare”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Putin spion KGB, #spion sovietic, #spion rus, #Putin spion rus, #putin spioni dresda, #Serviciul Secret KGB, #KGB Rusia , #Razboi Ucraina
Comentarii