Avertisment al CIA privind amestecul Rusiei în SUA: Putin are un plan ascuns de a submina Washingtonul

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 21:30
7543 citiri
Avertisment al CIA privind amestecul Rusiei în SUA: Putin are un plan ascuns de a submina Washingtonul
Putin încearcă să influențeze opiniile americane pentru alegerile din 2022 și 2024 FOTO: Yahoo

De când președintele rus Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina, s-a tot prezis că este posibil ca el să fie înlăturat de la putere.

Dar acum rapoarte de la CIA și alte Servicii de Informații indică faptul că liderul de la Kremlin, nu numai că nu iese din scenă, dar pune în aplicare un plan ascuns de a influența opiniile americanilor și de a submina puterea actuală de la Washington.

Putin recurge la diverse operațiuni în Statele Unite, menite să influențeze votanții care participă la alegerile din 2022 denumite ”Midterm election”, pentru Camera Reprezentanților (pentru toate cele 435 de locuri) și Senat (35 dintre cele 100 de locuri), dar și pentru cele prezidențiale din 2024, în tentativa de a obține alegerea unor candidați, care să fie mai favorabili obiectivelor sale, potrivit Yahoo News.

”Putin va încerca cu adevărat din greu să exacerbeze acele tendințe izolaționiste și să ne facă să ne întrebăm: ”De ce sprijinim Ucraina? El încearcă să dilueze sprijinul SUA pentru președintele ucrainean Zelenski”, a spus Daniel Hoffman, fostul șef al Biroului CIA de la Moscova.

Deja, operațiunile de influență ale Rusiei care vizează publicul american și occidental par să slăbească sprijinul și apetitul americanilor de a oferi ajutor Ucrainei, potrivit unui raport al CIA.

Lovitură în preajma lui Putin: Colonelul care purta codurile nucleare a fost găsit împușcat

Buletinul din luna mai 2022 al Biroului de informații din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă din Statele Unite, arată că brațul de influență al Kremlinului a concentrat operațiunile de influență ruse care vizează publicul american aproape în întregime asupra războiului din Ucraina.

”Informațiile împrăștiate de ruși au susținut că statele occidentale au prelungit războiul trimțând ajutor militar Ucrainei și că acțiunile Vestului au determinat creșterea prețurilor la alimente la nivel mondial”, se arată în raport.

De ce folosește Rusia armatele de troli?

Echipa de la Biroul de Informații a evaluat că guvernul rus rămâne una dintre principalele amenințări la adresa SUA din pricina ”operațiunilor cibernetice rău intenționate folosite împotriva guvernului federal, al autorităților statate și locale și a organizațiilor electorale”.

”Putin se gândește: ”Pot supraviețui. Și dacă ajung până în 2024, s-ar putea să vină un republican (la Casa Albă-n.a.), care să nu fie ca Joe Biden”. Sunt ”studenți„ ai politicii americane. Bineînțeles că se uită la alegerile Midterm din 2022 și la oricine este împotriva războiului din Ucraina”, a spus Hoffman.

Verdict dramatic al unui fost comandant NATO: Nu va fi niciodată pace în Europa, cu o singură excepție

”Putin încearcă să promoveze politicieni din SUA sau teme care ar inversa sancțiunile împotriva Rusiei. Durerea lor de cap majoră a fost faptul că Washingtonul facilitează înclinarea geopolitică a Ucrainei spre Vest”, a spus Gavin Wilde, fost director în Consiliul de Securitate de la Casa Albă.

În plus, un alt raport al Biroului de Informații din SUA, avertizează asupra faptului că Kremlinul încearcă să se amestece în alegerile de la jumătatea mandatului din 2022, pentru Senat și Camera Reprezentanților.

Serviciile de Informații americane se așteaptă ca guvernul rus să se bazele pe armatele de troli (sute de bloggeri plătiți de Kremlin pentru a inunda rețelele de socializare și forumurile cu mesaje false), pe instituțiile media și alțe site-uri online, pentru a răspândi narațiuni pro-Rusia și pentru a încerca să-I dezbine pe americani, în lunile viitoare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Putin SUA razboi, #Rusia amestec alegeri SUA, #armata troli Rusia, #Rusia alegeri SUA, #Rusia amestec alegeri America , #Razboi Ucraina