Putin și 5 președinți americani: Cine a căzut în plasa tiranului rus VIDEO

Sambata, 28 Ianuarie 2023, ora 00:38
4890 citiri
Putin și 5 președinți americani: Cine a căzut în plasa tiranului rus VIDEO
Putin și președinții americani, un nou documentar la televiziunea PBS din SUA FOTO: PBS

În cadrul serialului Frontline de la televiziunea americană PBS, a fost realizat un nou episod intitulat ”Putin și președinții (americani)”, care va fi difuzat în premieră pe 31 ianuarie 2023, pe canalul din SUA.

Filmul investighează conflictele președintelui rus, Vladimir Putin cu președinții americani, în timp ce încerca să reconstruiască imperiul rus.

Regizorul Michael Kirk și echipa sa au urmărit calculele și pașii greșiți ai președinților americani din 5 administrații, culminând cu invazia Ucrainei de către Vladimir Putin, potrivit PBS.

O introducere despre Vladimir Putin și o cronică a erorilor diplomatice, documentarul "Putin și președinții" își propune să stabilească câteva adevăruri descurajatoare, dintre care unul ar putea fi văzut ca o demontare a optimismului american: Putin a fost întotdeauna exact ceea ce părea a fi. Însă, liderii lumii libere (președinții SUA) au sperat că el nu a fost așa.

Războiul din Ucraina accelerează un fenomen greu de crezut în 1945: Centrul de putere al Europei se mută

Documentarul PBS ”Putin and the Presidents” dezvăluie diverșii pași greșiți făcuți de Casa Albă în relația cu fostul agent KGB, care a devenit liderul suprem al Rusiei din 1999 și al cărui mandat a fost marcat de atunci de înșelăciune, acuzații de crimă și de războaie neprovocate.

Bill Clinton este văzut într-un moment destul de delicat în 2000, când a spus presei despre întâlnirea sa inițială cu Putin, pe care îl caracterizează ”capabil” să ”păstreze libertatea, pluralismul și statul de drept”, fără a se implica.

Președintele rus, pentru care căderea Zidului Berlinului și dezintegrarea Uniunii Sovietice reprezintă momentele definitorii ale vieții sale politice, încearcă de atunci să reînvie U.R.S.S.-ul Și dând vina pe Occident tot timpul. În ciuda faptelor sale de spionaj și minciuni, Putin a apreciat în mod clar greșit voința politică a Americii și a aliaților săi cu privire la Ucraina.

Dar campania administrației Bush de a adera Ucraina și Georgia la NATO a fost văzută ca o provocare occidentală de către domnul Putin, iar lipsa unui răspuns militar din partea SUA în timpul invaziei georgiene din 2008 a dat aripi Rusiei. La fel, reacția anemică a lui Barack Obama la anexarea Crimeii din 2014, pe care emisiunea o interpretează ca un preludiu al situației actuale din Ucraina. Se subliniază că Joe Biden, în calitate de vicepreședinte, a încurajat o replică mai fermă la cucerirea Crimeii.

Ce pot aduce SUA la masa negocierilor de pace dintre Ucraina și Rusia: România ar fi prinsă la mijloc

Tratarea anilor lui Trump de la Casa Albă, de către „Putin și președinții” urmează abordarea extrem de divergentă față de Rusia adoptată de Donald Trump, spre exemplu celebra conferință de presă de la Helsinki, de exemplu, în care președintele Trump s-a alăturat lui Putin în privința serviciilor de informații din SUA și a refuzului de a recunoaște amestecul Rusiei în alegerile din 2016.

„Putin credea că Trump este un prost și ușor de manipulat”, spune John Bolton, fostul consilier pentru securitate națională al lui Trump. Abordarea domnului Trump față de Kremlin s-a intersectat cu ceea ce afirmă documentarul că a fost întotdeauna agenda lui Putin, și anume subminarea instituțiilor occidentale și a democrației însăși; 6 ianuarie, potrivit autorului și istoricului Timothy Snyder, a fost „cel mai frumos ambalaj” al cadoului de patru ani, pe care Trump l-a avut pentru Vladimir Putin, care acum se confruntă cu „vechiul său dușman”, Joe Biden.

Spectacolul nu îl prezintă pe președintele Biden drept salvatorul lumii, dar îi dă credit, poate în avantajul lumii libere, pentru că știe că el nu poate avea încredere în Vladimir Putin.

Citește și:
Războiul fără sfârșit al Kremlinului în Ucraina: Forța neștiută a lui Putin
Războiul fără sfârșit al Kremlinului în Ucraina: Forța neștiută a lui Putin
Din 2014 de când Putin a anexat în mod ilegal Crimeea la ”mama” Rusia, președintele rus încearcă să pună mâna pe întreaga Ucraină, într-un război ce pare fără sfârșit. Acum,...
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea prin care personalul Agenţiei Naţionale de Integritate primeşte spor de până la 25% pentru suprasolicitare...
#Putin SUA razboi, #presedinti americani, #Putin Biden, #Putin Obama, #Obama Putin, #Casa Alba, #Trump Putin , #Razboi Ucraina