Noul plan al lui Putin din Ucraina: Este total diferit față de cel din 24 februarie 2022

Joi, 14 Iulie 2022, ora 23:59
8409 citiri
Noul plan al lui Putin din Ucraina: Este total diferit față de cel din 24 februarie 2022
Armata rusă se concentrează în prezent pe Donbas FOTO: 19fortyfive

Chiar dacă războiul declanșat de Putin în Ucraina a depășit ziua 140 de la începerea invaziei Rusiei, sfârșitul acestuia nu este prea aproape. În schimb, liderul de la Kremlin și-a schimbat se pare planul din 24 februarie 2022, prima zi a conflictului, concentrându-se acum pe anexarea teritoriilor cucerite din Donbas.

În estimarea zilnică a războiului din Ucraina, Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunțat următoarele obiective posibile ale armatei ruse, după încheierea pauzei operaționale majore, potrivit 19fortyfive.

În ultima vreme s-a observat preocuparea ilegală a Kremlinului de a exercita controlul administrativ asupra teritoriilor ocupate din Ucraina, cu scopul final de anexare a lor Rusiei.

”În Donbas, forțele ruse se vor concentra probabil pe cucerirea mai multor orașe mai mici, precum Siversk și Dolyna, din apropierea unora mari, Slovianks și Krmatorsk. Acestea din urmă rămân principalele obiective din faza operațională curentă”, au evaluat Serviciile de Informații britanice.

Marea Britanie, lovitură puternică pentru Putin: Gaură uriașă pentru economia Rusiei, după tăierea importurilor Moscovei

Rusia continuă să încerce să submineze legitimitatea statului ucrainean și să-și consolideze propria guvernare și control administrativ asupra părților ocupate din estul Ucrainei”, a anunțat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Nu ar fi prima dată când Moscova anexează teritoriul ucrainean. Conflictul actual își are originile încă din 2014, când armata rusă a invadat și anexat ilegal peninsula Crimeea din sud-estul Ucrainei.

În urma acelui act ilegal, trupele lui Putin au sprijinit insurgenții pro-ruși din provinciile Donețk și Lugansk, care au rupt aceste teritorii de Ucraina.

Putin vrea să paralizeze NATO fără să tragă niciun glonț: Planul ascuns al Rusiei

Recent, Moscova a inclus o inițiativă de înfrățire a orașelor și regiunilor rusești și ucrainene pentru a dezvolta administrații post-război și un decret care să faciliteze obținerea cetățeniei ruse pentru ucrainenii din teritoriile ocupate.

Cu toate astea, încercările rusești de a anexa teritoriile ucrainene ocupate se confruntă cu reacții dure din partea localnicilor care locuiesc acolo, existând acte de sfidare, de sabotaj și atacuri împotriva forțelor ruse staționate în regiune.

Deși războiul din Ucraina a început cu obiective înalte pentru Vladimir Putin, acum după aproape cinci luni de la startul invaziei, el a fost nevoit să-și ajusteze planurile în funcție de realitatea de pe câmpul de luptă și de performanțele și capacitățile slabe ale armatei ruse.

Putin și-a imaginat o campanie fulger care să captureze Kievul, înlăturarea președintelui Volodimir Zelenski și instalarea unui guvern marionetă. Acum, după 140 de zile de război, Putin și-a micșorat obiectivele: vrea să aibă controlul deplin al Donbasului, să-l anexeze Rusiei și să-l lege de Crimeea ocupată în 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#Putin Ucraina, #anexare donbas, #rusia donbas, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina, #Rusia Ucraina razboi , #Razboi Ucraina