Putin și-a dat seama că nu poate câștiga în Ucraina: Prima mutare din spatele ușilor închise spre negocieri cu Kievul

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 00:56
23129 citiri
Putin și-a dat seama că nu poate câștiga în Ucraina: Prima mutare din spatele ușilor închise spre negocieri cu Kievul
Putin încearcă prin intermediari să ajungă la negocieri cu Ucraina FOTO: IB Times

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum aproape un an de zile a devenit unul de uzură, iar deznodământul său rămâne unul imprevizibil. Acum, președintele rus pare că și-a dat seama că armata sa nu poate să câștige și a constituit un grup care să încerce să negocieze cu Kievul, prin intermediari, alte țări ce pot avea legături cu ambele părți aflate în conflict.

Într-un interviu acordat la Radio NV, Oleksii Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare (NSDC) din Ucraina, a declarat că Rusia consideră Brazilia drept unul dintre posibilii intermediari pentru demararea unor posibile discuții de pace, potrivit IB Times.

"Putin dă ordine să asedieze total regiunile Lugansk și Donețk. Nu există niciun secret în spate. Mai mult, acum ei au început să realizeze că, cu siguranță, nu sunt capabili să atingă acele obiective de ocupare a țării noastre pe care și le-au propus anterior. Acesta este motivul pentru care astăzi cerșesc. Ei implică un întreg grup de intermediari", a spus Danilov.

Liderul unei țări NATO face un joc dublu, fiind prieten cu Putin: Biden și alianța gata să explodeze împotriva lui

"În acest moment, ei desfășoară o muncă uriașă cu grupuri separate pentru a le înclina către negocieri. Ei iau în considerare Brazilia și orice altă țară ca intermediari. Să negociem pentru a rezolva cumva această problemă", a adăugat oficialul ucrainean.

Danilov a spus ulterior că Ucraina are patru condiții pentru Rusia înainte de a lua în considerare posibile negocieri, inclusiv retragerea trupelor ruse din toate teritoriile ucrainene ocupate temporar, revendicarea răspunderii la un tribunal pentru toți civilii uciși în război, garanții de securitate pentru Ucraina și responsabilitate.

Afirmația lui Danilov vine la două luni după ce Putin a declarat că Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina, dar a dat vina pe Kiev și pe aliații occidentali că au refuzat să se angajeze în discuții.

Un parlamentar rus important anunță schimbări la Moscova: Cine va încerca să îl răstoarne pe Putin

În ciuda discuțiilor despre eforturile de negociere ale lui Putin, Ucraina încă se pregătește pentru o posibilă ofensivă rusă în primăvară, care ar putea viza părțile de est și de sud ale țării. Când și unde exact va începe noua ofensivă nu este încă clar, însă ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat săptămâna trecută presei franceze că se așteaptă ca Rusia să trimită cel puțin 500.000 de militari în atacul preconizat.

Estimările lui Reznikov au fost repetate de Vadim Skibitskii, adjunct al șefului Serviciului de informații al Apărării din Ucraina, care a mai afirmat că planurile Rusiei pentru o nouă ofensivă arată că Moscova „nu are nicio intenție să pună capăt acestui război”.

Citește și:
Gestul și cuvintele lui Putin de la plecarea lui Xi Jinping l-au trădat: Președintele chinez l-a pus pe bancheta din spate VIDEO
Gestul și cuvintele lui Putin de la plecarea lui Xi Jinping l-au trădat: Președintele chinez l-a pus pe bancheta din spate VIDEO
Vizita la Moscova a liderului chinez a dezvăluit, dincolo de ușile închise, legătura care există în prezent între Xi Jinping și Vladimir Putin. În timp ce președintele Chinei părăsea...
Zelenski își joacă șansa în dialogul cu Xi Jinping. Ucraina poate demasca jocul dublu al Beijingului
Zelenski își joacă șansa în dialogul cu Xi Jinping. Ucraina poate demasca jocul dublu al Beijingului
Cele mai de foc conversații din această săptămână din diplomația mondială îl au în prim-plan pe președintele Chinei, Xi Jinping. El a vorbit la Moscova cu Vladimir Putin, dar va avea și...
#Putin Ucraina, #negocieri pace Rusia, #negocieri pace Ucraina, #Rusia Ucraina razboi, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina , #Razboi Ucraina