Cum vrea Putin să șteargă identitatea ucraineană în teritoriile ocupate: Metodele diabolice folosite de Rusia

Miercuri, 10 Mai 2023, ora 00:11
4817 citiri
Cum vrea Putin să șteargă identitatea ucraineană în teritoriile ocupate: Metodele diabolice folosite de Rusia
Putin încearcă să șteargă identitatea ucraineană din teritoriile ocupate FOTO: Bloomberg

După ocuparea mai multor teritorii din estul Ucrainei, Vladimir Putin încearcă să șteargă identitatea ucraineană din zonele respective, prin mai multe metode diabolice, demne de un dictator. Rusia folosește torturarea și uciderea celor care arată loialitate guvernului de la Kiev și deportarea copiilor ucraineni.

În spatele primelor linii ale războiului, forțele ruse încearcă să se asigure că teritoriul pe care l-au capturat nu va mai putea fi niciodată integrat în Ucraina, potrivit oficialilor din Serviciile de informații europene, conform Bloomberg.

În mai bine de un an de la invazie, Moscova și-a consolidat controlul asupra unor mari părți din sudul și estul Ucrainei prin ingineria schimbărilor culturale și demografice prin violență, constrângere economică și înlocuirea populațiilor locale, au spus oficialii.

Xi Jinping acuzat de trădare față de Putin: Discuția președintelui chinez care a înfuriat Moscova VIDEO

Scopul acestor presupuse crime de război pare să fie eliminarea identității ucrainene în zonele pe care Rusia le-a ocupat, au spus oficialii europeni. Ca urmare a acestor abuzuri, Kievul va avea nevoie de mai mult decât succes pe câmpul de luptă pentru a restabili controlul.

”Forțele ruse sunt angajate în operațiuni de filtrare, tortură și crime extrajudiciare”, a declarat Michael Carpenter, reprezentantul permanent al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Strategia rusă implică represiunea sistematică, tortura și uciderea oficialilor ucraineni și deportarea a mii de copii ucraineni în Rusia, au spus oficialii. De asemenea, rușii au recrutat bărbați ucraineni și i-au forțat să lupte contra propriul lor popor.

Efortul de a produce o populație culturală rusă loială Kremlinului împrumută tactici care au fost desfășurate anterior în regiunea Donbas de est și în peninsula Crimeea, după ce au fost capturate în 2014.

Obligarea ucrainenilor din teritoriile ocupate să accepte pașaport rusesc

În acele zone, Kremlinul a mutat mulți ruși, în timp ce pro-ucrainenii au fost închiși sau forțați să plece, iar populația indigenă tătară din Crimeea s-a confruntat cu restricții privind utilizarea limbii lor, iar instituțiile lor politice au fost interzise.

Putin spune că cele patru regiuni ucrainene fac acum parte din Rusia după anexările lor ilegale și că populațiile locale sunt loiale Moscovei. El a susținut că teritoriile ocupate sunt „ținuturi istoric rusești” și că politicile Kremlinului au ca scop anularea eforturilor Ucrainei de ani de zile de a-i insufla „pseudo-valorile”.

Accentul pus pe îndoctrinarea copiilor ucraineni cu propaganda rusă demonstrează planurile pe termen lung ale Kremlinului pentru teritorii, au spus oficialii. În regiunea Herson, Rusia a înființat cel puțin 20 de locuri de detenție și tortură unde au fost trimiși oficiali ai guvernului local ucrainean și protestatari, au spus oficialii europeni.

Părintele unei tehnologii avansate avertizează lumea. Putin e ferm: ”Cine pune mâna pe asta devine conducătorul lumii” VIDEO

Aceste locuri de tortură au legături financiare directe cu Kremlinul, potrivit unei echipe de avocați internaționali care investighează presupusele crime de război ale Rusiei în Ucraina. Ucrainenii implicați în roluri administrative sau în societatea civică au fost uciși, arestați sau deportați.

Moscova a oferit, de asemenea, stimulente financiare rușilor să se mute în regiuni, înlocuindu-i pe ucrainenii deportați. Acei ucraineni care încă trăiesc în teritorii sunt presați să accepte pașapoarte rusești, locuitorii din zonele ocupate ale regiunii Herson fiind avertizați că oricine nu acceptă unul până în iunie va fi deportat și îi vor fi confiscate bunurile.

Refuzul de a accepta un pașaport rusesc poate duce la refuzul ucrainenilor din teritoriile ocupate de acces la serviciile publice de bază. „Deportarea forțată de către Rusia a copiilor ucraineni nevinovați este o încercare sistematică de a șterge viitorul Ucrainei”, a spus James Cleverly, ministrul britanic de Externe.

Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
În ciuda faptului că războiul Rusiei din Ucraina a trecut în al 3-lea an și victimele din rândul soldaților se ridică la sute de mii, Vladimir Putin continuă agresiunea fără scrupule....
Rusia afirmă că noul ajutor american pentru Ucraina nu va schimba situația de pe front. „Va suferi pierderi mai mari”
Rusia afirmă că noul ajutor american pentru Ucraina nu va schimba situația de pe front. „Va suferi pierderi mai mari”
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat luni, 22 aprilie, că noul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina, în valoare de peste 60 de miliarde de dolari, nu va schimba situaţia de...
#Putin Ucraina, #Putin razboi, #identitate nationala, #teritorii ocupate ucraina, #teritorii ocupate rusia, #Donbas, #Crimeea , #Razboi Ucraina