Președintele Biden, întrebat dacă Putin va trece dincolo de Ucraina: "Vrea să refacă Uniunea Sovietică, despre asta e vorba"

Joi, 24 Februarie 2022, ora 21:51
18496 citiri
Președintele Biden, întrebat dacă Putin va trece dincolo de Ucraina: "Vrea să refacă Uniunea Sovietică, despre asta e vorba"
Președintele Biden a dat declarații puternice joi seara FOTO Casa Albă

Președintele american Joe Biden a fost întrebat la sfârșitul conferinței de presă din seara zilei de 24 februarie despre planurile reale pe care crede că le are președintele rus Vladimir Putin.

Biden a fost întrebat în mai multe rânduri de ce nu impune sancțiuni "astăzi" direct împotriva președintelui Putin. Președintele SUA a ocolit răspunsul la întrebare de mai multe ori.

Pe de altă parte, Biden a răspuns succint cu "Da!" la întrebarea "Credeți că Putin va trece dincolo de Ucraina?".

Ulterior a detaliat răspunsul.

”Este un moment periculos pentru toată lumea. Nu a fost niciodată vorba despre agresiunea NATO. Putin a vrut un imperiu. Am spus în vară că Putin este un adversar. Are ambiții mult mai mari decât Ucraina, vrea să refacă Ununea Sovietică, despre asta e vorba. Ambițiile lui sunt contrare momentului în care se află restul lumii. Nu am în plan să vorbesc cu Putin”, a mai spus liderul SUA.

Atacul armatei ruse asupra Ucrainei se desfăşoară în mare parte aşa cum au prevăzut oficiali americani că se va întâmpla, a declarat joi preşedintele american Joe Biden, care a calificat invazia drept "neprovocată", transmite Reuters.

"Săptămâni la rând am avertizat că acest lucru se va întâmpla, iar acum se derulează în mare parte aşa cum am prevăzut noi", a afirmat Biden într-o declaraţie la Casa Albă. Liderul SUA a apreciat că invazia a reprezentat "o încălcare flagrantă a dreptului internaţional" şi că "acesta este un moment periculos pentru Europa".

Preşedintele SUA a avertizat că şeful statului rus, Vladimir Putin, are ambiţii mult mai mari decât Ucraina şi că doreşte să refacă Uniunea Sovietică.

Biden a reiterat că trupele americane nu se vor implica în luptele din Ucraina, dar "vor apăra teritoriul NATO" dacă va fi nevoie. Totodată, liderul de la Casa Albă a anunţat că autorizează desfăşurarea de forţe americane suplimentare în Germania.

"Forţele noastre armate nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-i apăra pe aliaţii noştri din NATO şi a le da asigurări aliaţilor noştri din Est", a subliniat Biden.

Putin este "un agresor" care "a ales războiul" cu Ucraina, iar acum "el şi ţara lui vor suferi consecinţele". "Nu l-am subestimat pe Putin", a transmis Biden, care a anunţat sancţiuni economice şi restricţii la exporturile către Rusia. Totodată, Biden a spus că nu intenţionează să discute cu Putin, despre care a spus că va deveni "un paria pe scena internaţională".

În prezent se înregistrează o ruptură totală în relaţiile SUA-Rusia, a avertizat Biden.

Patru bănci ruseşti vor fi sancţionate şi mai bine de jumătate din importurile tehnologice dinspre Rusia vor fi suprimate, a explicat Biden. "Aceasta va impune un cost sever economiei ruse, atât imediat, cât şi pe termen lung", a declarat el.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Statele Unite avertizează 3 țări vulnerabile: Momentul cheie când Putin va ataca
Statele Unite avertizează 3 țări vulnerabile: Momentul cheie când Putin va ataca
Deși războiul Rusiei din Ucraina a depășit borna celor 2 ani și s-au înregistrat sute de mii de victime de ambele părți, Putin își continuă campania sa paranoică. Acum, șeful...
”Putin nu vrea un război cu NATO”: Motivul neștiut dezvăluit de un amiral britanic
”Putin nu vrea un război cu NATO”: Motivul neștiut dezvăluit de un amiral britanic
Scenariul escaladării războiului lui Putin din Ucraina spre Europa occidentală este tot mai vehiculat în cancelariile europene, iar guvernele încep să se pregătească intens. Acum, amiralul...
#Putin Uniunea Sovietica, #putin nato, #putin atac, #rusia atac romania , #Razboi Ucraina