Greșeala gravă a președintelui rus dezvăluită de un expert: Cum îl aruncă Xi Jinping pe Putin la groapa istoriei

Joi, 27 Iulie 2023, ora 05:07
7550 citiri
Greșeala gravă a președintelui rus dezvăluită de un expert: Cum îl aruncă Xi Jinping pe Putin la groapa istoriei
Xi l-ar putea arunca pe Putin la groapa istoriei, dacă nu îi va mai fi folositor FOTO / Bloomberg

China se arată în mare măsură de partea Rusiei în privința războiului din Ucraina, dar un istoric susține că Vladimir Putin face o ”eroare potențial gravă” în relația sa cu Beijingul. Președintele rus nu a ținut cont de politica Chinei de-a lungul timpului, iar Xi Jinping ”l-ar putea arunca la groapa istoriei”, atunci când el nu va mai fi de folos.

China a fost un aliat cheie și un partener comercial crucial pentru Rusia în timpul războiului din Ucraina. Istoricul Serghei Radchenko a argumentat că nu este înțelept ca Putin să se bazeze pe China, deoarece Beijingul se debarasează de aliații săi, dacă relația cu ei nu mai este în beneficiul său, potrivit unei analize din New York Times.

Întrucât o mare parte din lumea occidentală a ocolit Rusia din cauza invaziei sale asupra Ucrainei, China a servit drept cel mai puternic aliat al țării, dar bazarea prea mult pe acest parteneriat ar putea crea probleme pentru președintele rus Vladimir Putin.

Un fost ofițer britanic: NATO va zdrobi armata lui Putin și războiul se va termina în 2 săptămâni

Putin și președintele chinez Xi Jinping s-au lăudat cu prietenia lor „fără limite”, determinate parțial de dorința de a reduce puterea SUA. Xi a evitat în mare măsură criticile la adresa acțiunilor Rusiei în Ucraina, iar China a fost un partener comercial esențial pentru Rusia, după ce a fost întreruptă de Occident. China chiar a trimis Kremlinului suficient echipament militar pentru o întreagă armată.

„Abordarea geopolitică a Partidului Comunist Chinez are rădăcinile într-o veche cultură strategică de a juca alte națiuni – uneori considerate barbare în timpul perioadei imperiale a Chinei – unele împotriva altora în beneficiul Chinei”, a scris Radcenko.

Putin nu a prevăzut gaura financiară fără precedent: Cine a scos din Rusia 253 de miliarde de dolari

„China rămâne același stat secret și egoist al Partidului Comunist care era pe vremea lui Mao, cu o perspectivă asupra politicii globale în care parteneriatele sunt privite ca temporare”, a scris el.

Occidentul are dreptate să fie îngrijorat. Întorcând ceasul înapoi la zilele frăției chino-sovietice, Putin și Xi s-au alăturat fără echivoc unul față de celălalt în a contesta ordinea mondială condusă de Occident. Combinația dintre revanșismul și agresiunea militară a lui Putin și puterea economică a Chinei este periculoasă.

Însă Vladimir Putin a făcut o eroare potențial gravă, arzând punți cu Occidentul pentru a merge all-in cu China, fără a ține seama nesăbuită de istoricul Beijingului de a-și instrumentaliza prieteniile, doar în beneficiul său.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Un expert scoate la iveală prețul neașteptat al războiului lui Putin: O mare putere primește o lovitură colosală
Un expert scoate la iveală prețul neașteptat al războiului lui Putin: O mare putere primește o lovitură colosală
Pe măsură ce războiul sângeros din Ucraina marchează a doua aniversare, Putin speră să mai șteargă din eșecurile armatei ruse și să mai acapareze noi teritorii în Ucraina. Dar ca o...
Rusia se îndreaptă spre colaps, în ciuda minciunilor lui Putin: Occidentul strânge lațul pentru Moscova
Rusia se îndreaptă spre colaps, în ciuda minciunilor lui Putin: Occidentul strânge lațul pentru Moscova
Cheltuielile pentru apărare ale Rusiei, sub toate formele, s-au triplat de la invazia Ucrainei și se apropie de 8% din producția națională, aproximativ cât erau în epoca Uniunii Sovietice....
#Putin Xi Jinping, #Xi Jinping, #china rusia, #relatii China Rusia, #China, #China Rusia Ucraina, #razboi Ucraina, #razboi Rusia , #China