Viața secretă a Alinei Kabaeva, gimnasta numită "Eva Braun" a lui Vladimir Putin: fiică de fotbalist uzbek, salariu de 7,7 milioane de lire sterline pe an, fostă iubită de polițist georgian

Vineri, 25 Martie 2022, ora 16:32
10190 citiri
Viața secretă a Alinei Kabaeva, gimnasta numită "Eva Braun" a lui Vladimir Putin: fiică de fotbalist uzbek, salariu de 7,7 milioane de lire sterline pe an, fostă iubită de polițist georgian
Vladimir Putin si Alina Kabaeva FOTO facebook

Frumoasă, talentată și cu o medalie olimpică de aur în palmares, Alina Kabaeva a fost considerată cândva cea mai invidiată femeie din Moscova. Astăzi, însă, ea are o poreclă mai puțin dorită, aceea de "Eva Braun a Rusiei".

Mii de oameni vor ca ea să fie extrădată din Elveția în Rusia, dar Kremlinul insistă că zvonurile despre căsătoria și copiii lor sunt eronate.

Cotidianul The Telegraph publică povestea Alinei Kabaeva, în vârstă de 38 de ani, fosta gimnastă devenită politician, despre care se crede că este iubita sau chiar soția lui Vladimir Putin. Se zvonește că ea ar avea patru copii cu președintele rus, deși rapoartele privind orice relație între cei doi au fost întotdeauna negate de Kremlin.

În timp ce Putin comite tot mai multe atrocități în Ucraina, Kabaeva și copiii ei s-ar ascunde într-o cabană din Elveția, confruntându-se cu cereri tot mai mari de extrădare în Rusia.

"Este timpul să o reuniți pe Eva Braun cu Führerul ei", spune o petiție Change.org adresată guvernului elvețian și semnată de aproape 64.000 de persoane, comparând-o cu femeia care s-a căsătorit cu Adolf Hitler în buncărul său din Berlin cu o zi înainte ca amândoi să se sinucidă.

S-ar ascunde lângă Lugano

Opozanții lui Putin cred că Kabaeva se ascunde în apropiere de Lugano, un oraș liniștit pe malul lacului, cunoscut pentru celebrul său muzeu al ciocolatei, deși nu există nicio dovadă că ea se află chiar în Elveția. Alte rapoarte o plasează într-un buncăr subteran din Munții Altai din Siberia.

Inutil să mai spunem că faptele despre viața privată a lui Putin sunt greu de stabilit. Un lucru pe care îl știm este că dictatorul în vârstă de 69 de ani este divorțat de prima sa soție, Lyudmila Shkrebneva, lucru care a fost confirmat în 2014, la șase ani după ce Kabaeva a fost pentru prima dată legată romantic de Putin.

"Am o viață privată în care nu permit interferențe", a declarat Putin. "Trebuie să fie respectată". El i-a criticat, de asemenea, pe "cei care cu nasurile lor mucalite și cu fanteziile lor erotice dau târcoale în viețile altora".

Totuși, acest lucru nu a ajutat prea mult la stingerea zvonurilor, potrivit cărora Kabaeva continuă să fie prima doamnă secretă a Rusiei, plătită cu un salariu de 7,7 milioane de lire sterline pentru slujba sa de control al unui grup media pro-Kremlin.

Dr. Elisabeth Schimpfössl, lector senior la Aston University și autoare a cărții Rich Russians: From Oligarchs to Bourgeoisie, spune că a auzit zvonuri conform cărora "Vladimir Putin și Alina locuiesc împreună la Kremlin". Există o mulțime de indicii care arată o relație pe termen lung între cei doi, precum și originile interesului lui Putin pentru ea, care datează cel puțin din 2008 și, posibil, mult mai devreme.

Originară din Uzbekistan, fiică de fotbalist

Născută în Tashkent, Uzbekistan, în 1983, tatăl lui Kabaeva a fost fotbalist profesionist, iar mama ei a jucat baschet pentru echipa națională, dar se spune că ea și-a lăsat rădăcinile ferm în trecut odată ce succesul i-a apărut în cale.

"Era tătăroaică, o minoritate etnică rusă cu legături turcești și islamice, dar nu era nici pe departe interesată să vorbească despre asta", spune o sursă a cotidianului care a cunoscut-o pe Alina la mijlocul anilor '90. "Nu vorbea despre părinții ei sau despre trecut".

Se spune că Kabaeva ar fi început gimnastica ritmică la vârsta de cinci ani, iar părinții ei au dus-o la Moscova, unde a fost luată sub aripa Irinei Viner, o fostă antrenoare din epoca sovietică.

La vârsta de 13 ani concura pentru Rusia și a ajuns să câștige 14 medalii la campionatele mondiale, 21 de medalii la campionatele europene și aurul olimpic la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. O condamnare pentru dopaj în 2001 i-a fost retras titlul mondial câștigat în acel an.

Sursa care a cunoscut-o când avea 20 de ani a declarat că aceasta locuia la acea vreme într-un apartament "modest și destul de sovietic" lângă Hipodromul Central din Moscova, decorat cu mici ornamente din sticlă, și a descris-o ca fiind "o fată dulce - simplă, drăguță și prietenoasă".

Părea să își dorească mai mult decât orice altceva companie. "Cred că fusese pusă în acel apartament și era destul de nou faptul că locuia singură, în loc să locuiască cu mama ei, care era destul de implicată", spune sursa.

S-a iubit cu un polițist georgian

La acea vreme, Kabaeva avea un iubit, un polițist din Moscova, originar din Georgia, care "peste noapte a devenit colonel și a fost promovat sălbatic în grad", spune sursa. "Mi-a vorbit despre el și părea destul de mândră".

Ea își amintește de Kabaeva ca fiind o tânără "destul de naivă și entuziasmată" care "părea mai tânără decât vârsta ei" și nu era deosebit de elegantă.

Încrederea ei în sine a crescut în mod clar în concordanță cu succesul ei ca gimnastă. A devenit atât de populară încât o trupă pop rusă a înregistrat un cântec despre ea intitulat Alina. Nici ea nu era deosebit de modestă în privința talentelor sale. "A fi o vedetă în gimnastică nu ține doar de îndemânare", i-a spus unui intervievator, "ține și de personalitate. Uitați-vă la mine. Nu vreau să fiu nepoliticoasă, dar toată lumea vrea să fie ca Alina Kabaeva".

Dr. Schimpfössl spune că Kabaeva l-a întâlnit pe Putin mai degrabă prin sport decât prin politică. Viner, care s-a căsătorit cu oligarhul Alisher Usmanov, I l-a prezentat, spune ea. În 2001, Putin a fost fotografiat alături de Kabaeva în timp ce îi acorda Ordinul Prieteniei (o decorație de stat) la Kremlin.

Relația dintre Kabaeva și polițistul georgian s-ar fi încheiat în 2005, pe fondul plângerilor privind intruziunea tabloidelor în viața ei. Ea a declarat ulterior că a întâlnit un bărbat pe care "îl iubesc foarte mult", adăugând: "Uneori te simți atât de fericită încât te simți chiar speriată".

În 2007 s-a orientat spre politică

Descrisă ca fiind cea mai flexibilă femeie din Rusia, ea s-a retras din gimnastică după 2004, dar a revenit pentru o scurtă perioadă în 2007, moment în care a început să se orienteze ferm spre politică. În acel an, Kabaeva a fost aleasă în Duma de Stat, reprezentând partidul pro-Putin Rusia Unită.

Sursa a văzut-o din nou în 2008, moment în care viața lui Kabaeva pare să se fi schimbat dramatic. Sursa a participat la o ceremonie de decernare a unor premii în Rusia, la care era prezent însuși Putin.

"Am avut o cină formală, iar după aceea m-am uitat și am văzut o fată într-o rochie grecească albă și mi-am dat seama: "Doamne, este Alina"", spune ea.

A fost șocată de cât de mult s-a îngrășat Kabaeva, dar un coleg de cameră i-a spus: "Ei bine, este însărcinată". El i-a mai spus că Kabaeva avea o relație cu Putin. Sursa nu a fost martoră la nicio interacțiune fizică între gimnastă și Putin în acea seară, dar a observat atenția pe care Kabaeva o atrăgea din partea celorlalți: "Era un cerc de oameni care se holbau la ea în timp ce se învârtea".

Salariu anual de 7,7 milioane de lire sterline

Cariera ei s-a ramificat în modelling și în găzduirea unei emisiuni de chat de televiziune numită Steps to Success, iar în 2014 a anunțat că renunță la parlament pentru a prelua controlul Grupului Național Media pro-Kremlin.

În luna noiembrie a anului trecut, The Insider, un site rusesc de jurnalism de investigație, a relatat că ea a primit un salariu anual de 785 de milioane de ruble (7,7 milioane de lire sterline), bazându-se pe documente fiscale scurse pentru 2018.

Se pare că a fost văzută purtând o verighetă și au existat afirmații că ea și Putin s-au căsătorit la Mănăstirea Iversky de pe dealurile Valdai, între Moscova și Sankt Petersburg.

La fel zvonește că ea a dat naștere unui băiat al cărui tata este Putin, numit Dima, după numele unuia dintre prietenii apropiați ai președintelui, urmat de o fiică și apoi de gemeni, despre care se spune că ar avea pașapoarte elvețiene. În 2015, tabloidul elvețian Bick a relatat că Putin ar fi zburat în Elveția pentru a fi alături de Kabaeva în timp ce aceasta intra în travaliu la Clinica privată Sant'Anna de lângă Lugano, deși purtătorul de cuvânt al lui Putin a insistat că "informațiile despre nașterea unui copil al cărui tată este Vladimir Putin nu corespund realității". Gemenii s-ar fi născut în 2018, după care Kabaeva a dispărut din atenția publicului timp de aproape trei ani.

A reapărut vara trecută la Moscova

Ea a reapărut în august anul trecut, apărând la un canal de televiziune de stat pentru a critica judecătorii de la Tokyo care au privat-o pe vedeta rusă Dina Averina de aur la gimnastică ritmică.

În decembrie, în timp ce tensiunea dintre Rusia și Ucraina creștea, s-a raportat că a fost văzută dansând la o petrecere în restaurantul Voskhod din Moscova, nu departe de Kremlin, strălucind într-o rochie aurie strălucitoare. Petrecerea a urmat unui turneu internațional experimental de gimnastică ritmică numit Divine Grace, pe care ea însăși l-a organizat.

În conformitate cu statutul pe care l-ar avea ca soție a lui Putin, se pare că aceasta are la dispoziție o flotă de limuzine și a făcut vizite la o cafenea din Moscova înconjurată de gărzi de securitate înarmate cu mitraliere.

Dacă într-adevăr acum se află în Elveția, nu este clar cât timp ar putea rămâne acolo. "Vă rugăm să decideți dacă se justifică șederea acestei persoane în țara dumneavoastră", imploră petiția adresată guvernului elvețian. "Este timpul ca Elveția să ia măsuri", se mai solicită în sesizare.

Noua iubită a lui Arpad Paszkany, plimbată cu elicopterul prin Dubai: ”Când nu ai chef să iei mașina...” VIDEO
Noua iubită a lui Arpad Paszkany, plimbată cu elicopterul prin Dubai: ”Când nu ai chef să iei mașina...” VIDEO
Milionarul Arpad Paszkany (52 de ani), fost patron la echipa de fotbal CFR Cluj, este într-o nouă relație, după ce a divorțat de femeia cu 20 de ani mai tânără cu care s-a căsătorit în...
Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Înotătorul român Andrei Ungur (25 de ani), medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni în proba de 100 m spate, în 2023, a dezvăluit dificultățile financiare...
#putin, #iubita, #Kabaeva, #viata secreta, #salariu, #fiica fotbalist , #stiri internationale