Putin după întâlnirea cu Xi Jinping de la Moscova, despre războiul din Ucraina: ”Suntem mereu deschiși pentru negocieri” VIDEO

Luni, 20 Martie 2023, ora 16:54
2814 citiri
Putin după întâlnirea cu Xi Jinping de la Moscova, despre războiul din Ucraina: ”Suntem mereu deschiși pentru negocieri” VIDEO
Cadru de la întâlnirea președinților Chinei și Rusiei FOTO / captură video Twitter Nexta

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luni, în timpul unei întrevederi cu omologul său chinez Xi Jinping la Moscova, că este pregătit să discute despre planul de pace propus de Beijing pentru soluţionarea conflictului din Ucraina, transmit Reuters şi AFP.

”Suntem mereu deschişi pentru un proces de negocieri. Indubitabil, noi vom discuta despre toate aceste chestiuni, inclusiv despre iniţiativele dumneavoastră, pe care le tratăm cu respect”, a declarat Putin în timpul acestei întâlniri informale al cărei început a fost transmis de televiziunea publică rusă.

De partea sa, liderul chinez i-a transmis lui Vladimir Putin că este ”convins” că acesta se bucură de sprijinul poporului rus înaintea alegerilor prezidenţiale din 2024.

Adresându-se prin intermediul unui interpret, Xi Jinping i-a mulţumit liderului de la Kremlin pentru sprijinul său adresat Chinei şi a subliniat că relaţiile dintre Beijing şi Moscova trebuie să fie apropiate.

”Suntem parteneri într-o cooperare strategică globală. Acest statut face necesară existenţa unor relaţii strânse între ţările noastre”, a spus şeful statului chinez în debutul întâlnirii cu liderul rus.

#putin, #Rusia, #Xi Jinping, #China, #intalnire, #Moscova , #Rusia