Putin vrea o ”nouă ordine mondială”: Un dictator dezvăluie totul într-o scrisoare

Sambata, 28 Mai 2022, ora 04:10
9101 citiri
Putin vrea o ”nouă ordine mondială”: Un dictator dezvăluie totul într-o scrisoare

Războiul declanșat de Putin în Ucraina de mai bine de 90 de zile poate căpăta consecințe nebănuite atât geopolitice, dar și economice. Acum însă visul liderului de la Kremlin pe termen lung pare concentrat pe crearea unui deziderat ascuns: o nouă ordine mondială, lucru dezvăluit de scrisoarea bizară a dictatorului din Belarus, Alexander Lukașenko trimisă secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, îndeamnă liderii lumii să lase Moscova să facă ce vrea în Ucraina, în documentul expediat la ONU, potrivit The Daily Beast.

Lukașenko cere în scrisoare altor guverne din lume să nu mai furnizeze arme Ucrainei, pe măsură ce războiul continuă, încercând să descrie acest lucru ca pe un comportament provocator, ignorând faptul că Rusia a început conflictul din țara vecină.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Împreună și fiecare cu rolul său, putem face o mulțime de lucruri astăzi: să ne abținem de la furnziarea de arme (Ucrainei-n.a.)”, a spus Lukașenko, adăugând că toate țările se pot abține ”de la războiul informațional și la orice provocări, de la umflarea discursului instigator la ură din mass-media, de la încurajarea rasismului și discriminarea bazată pe apartenență națională, cultură, limbă și religie”.

Putin recurge la Planul C pentru câștigarea războiului din Ucraina: Lovitură grea pentru întreaga lume

Președintele Belarusului l-a îndemnat pe secretarul general al ONU să ia în considerare instituirea unei ”noi ordini mondiale”, un vis al lui Putin, în care toți membrii comunității internaționale să aibă ”garanții de securitate”, deoarece este în interesul ONU ca ”prevenirea prelungirii conflictului să aibă consecințe devastatoare”.

Lukașenko, care l-a ajutat pe Vladimir Putin în războiul din Ucraina, încă de dinaintea începerii invaziei, este văzut de înalți oficiali americani că lucrează mână în mână cu liderul de la Kremlin, încercând să facă din Belarus să pară o victimă neînțeleasă, nu un instigator.

Fost spion britanic MI6: Cât va mai sta Putin la putere, după apariția ”unui vid serios la Kremlin”

Președintele rus, Vladimir Putin a părut să încerce să îndepărteze vina de Rusia pentru războiul din Ucraina și consecințele acestuia. El a glumit luni, în timpul unei întâlniri cu Lukașenko, că va trebuie să discute cu oficialii occidentali despre afirmațiile lor că el este vinovat pentru toate problemele economice ale lumii, în urma invaziei din Ucraina.

Remarcile celor doi președinți vin în momentul când se împlinesc 90 de zile de la pornirea războiului din Ucraina de către Moscova și la doar o săptămână după ce ei și-au certat aliații pentru că nu au sprijinit Rusia în efortul lor de pe câmpul de luptă, îndemnându-i să-și intensifice eforturile pentru a mări suportul pe scena mondială pentru Kremlin.

Citeste si:
Unul dintre cei mai buni hocheiști ruși trimis de Putin la Cercul Polar după ce a fost ridicat de pe stradă
Unul dintre cei mai buni hocheiști ruși trimis de Putin la Cercul Polar după ce a fost ridicat de pe stradă
Cel mai bun portar de hochei din Rusia, Ivan Fedotov (25 de ani), a fost arestat de autorități după ce ar fi încercat să fugă de armată. El ar fi fost deja trimis la una dintre unitățile...
Putin ordonă o continuare a ofensivei în Ucraina, după cucerirea regiunii Lugansk: ”Trebuie să-şi încheie planurile deja aprobate”
Putin ordonă o continuare a ofensivei în Ucraina, după cucerirea regiunii Lugansk: ”Trebuie să-şi încheie planurile deja aprobate”
Vladimir Putin a ordonat luni forţelor ruse să continue ofensiva în estul Ucranei - după ce acestea au cucerit întreaga regiune ucraineană Lugansk -, într-o întâlnire cu ministrul rus al...