Putin recurge la Planul C pentru câștigarea războiului din Ucraina: Lovitură grea pentru întreaga lume

Vineri, 27 Mai 2022, ora 00:49
25361 citiri
Putin recurge la Planul C pentru câștigarea războiului din Ucraina: Lovitură grea pentru întreaga lume

După mai bine de 90 de zile de la declanșarea războiului în Ucraina de către Vladimir Putin, câștigurile Rusiei de pe frontul de luptă sunt destul de mici, cu mult sub cele dorite inițial.

Acum, liderul de la Kremlin recurge la Planul B, susține o publicație americană (mai degrabă Planul C, după ce B a fost cucerirea Donbasului, în urma eșecului de la Kiev), pentru a obține victoria asupra țării vecine, prin blocarea porturilor de la Marea Neagră ale acesteia, care pot duce la o criză alimentară globală.

Prin această metodă, Putin speră ca întreaga lume să facă presiuni asupra Ucraina pentru a încheia un acord de pace favorabil Moscovei, potrivit Forbes.

Trebuie menționat un fapt important referitor la Ucraina, care exportă o cantitate semnificativă din grâul, porumbul, orzul și uleiul de floarea soarelui, mai ales prin porturile de la Marea Neagră, în special prin Odesa, dar care acum sunt blocate de Rusia. Cele mai mari piețe pe care aceste produse ajung sunt Asia și Africa.

Ucraina furnizează 50% din cerealele din Programul Alimentar Mondial, de care depinde traiul a 125 de milioane de oameni.

Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO

Vladimir Putin și-a făcut acest plan diabolic, în speranța că acest dezastru economic care se profilează, să determine lumea să facă mari presiuni asupra Ucrainei, pentru a încheia un acord de pace cu Rusia, favorabil Moscovei, și care să pună capăt războiului.

Putin apelează ”la arma alimentară”, dacă el nu poate câștiga bătălia pe câmpul de luptă?, se întreabă Steve Forbes. Criza alimentară globală se adâncește datorită invaziei lui Putin din Ucraina.

Exportul cerealelor din Ucraina pe ruta terestră este de mică amploare din cauza lipsei unei infrastructuri adecvate.

Cum poate fi Putin învins și învingător în Ucraina: Cadoul poleit pentru liderul rus ce ar sfârși războiul

Astfel, criza alimentară din toată lumea ar putea să conducă la presiuni asupra Ucrainei, din partea Statelor Unite și NATO, pentru a încheia un acord de pace cu Rusia, care ocupă în prezent teritorii mari în estul țării.

Fără îndoială, țările occidentale încearcă să găsească o soluție pentru a debloca criza blocării porturilor Ucrainei de către Rusia, punându-se problema ca vasele cu cereale ale Kiev-ului să fie escortate de nave militare ale țările occidentale, pentru siguranță.

Putin a învățat din evenimentele din ”Primăvara arabă” din 2010-2011, când unul dintre motivele care au dus la declanșarea revoluțiilor din această parte a lumii, a fost recolta slabă de cereale din Rusia și Ucraina din acele vremuri, susține fostul spion britanic MI6, Christopher Steele. Iar acum Moscova vrea să repete scenariul, conform The Statesman.

Citeste si:
Putin pedepsește Kazahstanul pentu declarațiile ”obraznice” ale președintelui Tokayev. Petrolul kazah, interzis la export
Putin pedepsește Kazahstanul pentu declarațiile ”obraznice” ale președintelui Tokayev. Petrolul kazah, interzis la export
După declarația președintelui Tokayev privind refuzul Kazahstanului de a recunoaște autoproclamatele republici din Donbas (LDNR), autoritățile ruse au dat o lovitură exportului de petrol...
Încrederea în Putin, la cote tot mai mici. Rezultatele contradictorii ale unui sondaj la care rușii au răspuns cu frică
Încrederea în Putin, la cote tot mai mici. Rezultatele contradictorii ale unui sondaj la care rușii au răspuns cu frică
După declanșarea războiului împotriva Ucrainei, Kremlinul spera la o creștere a popularității lui Vladimir Putin, conform scenariului Crimeei din 2014. Cu toate acestea, acest scenariu...