Reacția ciudată a lui Putin față de noul embargou UE: Un bancher rus spune cum va schimba liderul de la Kremlin cursul în Ucraina

Luni, 06 Iunie 2022, ora 01:23
10531 citiri
Reacția ciudată a lui Putin față de noul embargou UE: Un bancher rus spune cum va schimba liderul de la Kremlin cursul în Ucraina
Putin nu bagă în seamă embargoul UE legat de petrolul și gazele Rusiei FOTO: Business Insider

Fostul vicepreședinte al Băncii Centrale a Rusiei, Serghei Aleksașenko a vorbit în Washington Post despre recentul embargou parțial al Uniunii Europene față de Rusia, în privința petrolului și gazelor. El susține că Putin ”va râde” de pierderile Moscovei din Europa, iar asta nu îi va schimba planurile privind războiul din Ucraina.

Uniunea Europeană a anunțat un embargou parțial asupra petrolului rus în ultima săptămână, considerând că este un pas major de a tăia fonduri pentru mașina de război a lui Vladimir Putin, potrivit Business Insider.

Economistul rus, aflat în exil, care acum trăiește în Statele Unite, susține că embargoul Uniunii Europene anunțat va însemna destul de puțin pentru președintele rus Vladimir Putin și nu îi va modifica în vreun fel tactica și scopul din Ucraina.

Consilierii economici ai lui Putin îi ”vor spune care este pierderea estimată din embargou și el va râde în liniște. Nu își va schimba cursul”, a spus Aleksașenko.

Putin pregătește scena pentru repriza a doua cu NATO: Europa va da lovitura de grație Rusiei

Europa se bazează pe Rusia în continuare, pe 40% din necesarul de gaze naturale și 27% din nivelul cantităților de petrol, chiar dacă UE s-a confruntat cu critici venite din partea Ucrainei, pentru achizițiile continue pe toată desfășurarea războiului, care a depășit 100 de zile.

Kiev-ul a acuzat UE că finanțează mașina de război a lui Putin, continuând să importe energie rusească. Uniunea Europeană a cheltuit aproximativ 58 de miliarde de dolari pe energia rusă, de când Putin a anunțat declanșarea așa-zisei ”operațiuni militare speciale” a Rusiei, pe 24 februarie 2022, potrivit Centrului de cercetare pentru energie.

Portavionul cu propulsie nucleară al Rusiei, eșec total: Povestea unui dezastru pentru Moscova VIDEO

Embargoul UE asupra importurilor de petrol din Rusia a fost un efort de a aborda acest lucru, dar din cauza opoziției premierului ungar, Viktor Orban, un prieten al lui Putin, embargoul scutește importurile de petrol pe conducte și afectează doar transporturile maritime.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a spus că acest nou embargou ”va reduce cu aproximativ 90% din importurile de petrol din Rusia către UE până la sfârșitul anului”.

O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
În timp ce atenția internațională s-a concentrat asupra războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu, cu temeri privind un conflict între Iran și Israel, în Caucaz se desfășoară o...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#putin, #Vladimir Putin, #embargo petrol rusesc, #sanctiuni UE, #sanctiuni Rusia, #razboi Ucraina, #razboi Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina