Putin, prima ruptură de Xi Jinping și China: Un înalt oficial rus găsit țap ispășitor pentru ”muțenia” Beijingului VIDEO

Sambata, 11 Iunie 2022, ora 03:01
22111 citiri
Putin, prima ruptură de Xi Jinping și China: Un înalt oficial rus găsit țap ispășitor pentru ”muțenia” Beijingului VIDEO
Xi și Putin au declarat o prietenie ”fără limite” FOTO: Daily Star

Rusia a fost lovită masiv de sancțiunile ample ale Occidentului de la începutul războiului din Ucraina. Deși Xi Jingping este unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin, acum liderul de la Kremlin și-ar fi exprimat în public nemulțumirea față de președintele Chinei, pentru că nu sprijină Moscova în conflictul din țara vecină.

Știri provenite de la canalul de Telegram denumit General SVR, susțin că pe Putin l-ar fi luat gura pe dinainte și ar fi arătat o primă ruptură față de Xi Jinping și China, printr-o ieșire ”în termeni duri și obsceni”, în timpul unui summit cu înalți oficiali ruși, potrivit Latin Times.

Se spune că Vladimir Putin ar fi deranjat de poziția lui Xi Jinping, care ar fi eșuat în tentativa sa de a ajuta Rusia de la diminuarea sancțiunilor occidentale care au lovit Moscova, după începerea invaziei din Ucraina.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Se pare că Rusia a devenit acum frustrată de eșecul Chinei de a oferi sprijin tehnologic și financiar, sub rezerva sancțiunilor venite din partea Statelor Unite, Marii Britanii și a altor state occidentale.

Președintele Chinei este unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin și, de asemenea, unul dintre puținii lideri mondiali care nu au condamnat invadarea Ucrainei de către Putin.

Lumea ar putea intra într-un haos global. De ce prelungește Putin războiul din Ucraina. Analiză Bloomberg

În cadrul unei întâlniri de lucru de la Moscova, se spune că Putin și-a exprimat nemulțumirea personală față de Jinping, ”în termeni duri și obsceni”. Liderul rus l-ar fi atacat pe Serghei Lavrov, invinuindu-l pe acesta că a eșuat la negocierile cu China.

În timp ce Lavrov vorbea, Putin l-ar fi întrerupt și i-ar aruncat un cuvânt obscen, disprețuitor, ”dobitoc”, potrivit General SVR, canalul de pe Telegram.

Prăbușirea Federației Ruse: Un istoric prezice colapsul țării, împotriva voinței lui Putin și a poporului

China și Rusia și-ar fi declarat prietenia ”fără limite” înaintea începerii războiului din Ucraina. Dar China a ezitat să ajute Rusia să evite sancțiunile. Rusia a presat Beijing-ul, dar China se teme că Statele Unite și aliații săi ar putea tăia țara asiatică de la exporturile sale din tehnologie și din sectorul financiar.

China și-ar fi exprimat clar poziția sa față de această situație, ea spunând că ”va acționa întotdeauna în interesul poporului chinez”.

Eveniment Quarterly Report

Crimeea: Ucraina atacă fortăreața lui Putin
Crimeea: Ucraina atacă fortăreața lui Putin
Ucraina își intensifică atacurile asupra Crimeei. Pozițiile militare rusești sunt vizate cu drone și rachete de croazieră. De ce este considerată peninsula anexată crucială pentru...
Românii au numit problemele de care se tem că se vor agrava în următorul an. Cum arată intențiile de vot SONDAJ
Românii au numit problemele de care se tem că se vor agrava în următorul an. Cum arată intențiile de vot SONDAJ
Majoritatea românilor consideră că lucrurile în România se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie greşită, potrivit unui sondaj al Centrului de Sociologie Urbană şi Regională (CURS)...
#putin, #Rusia China, #Putin Xi Jinping, #china rusia, #razboi Ucraina, #Rusia Ucraina, #Rusia razboi Ucraina , #Razboi Ucraina