Un ofițer american din Serviciul de Informații dezvăluie: Cântecul de lebădă al lui Putin vine de undeva neașteptat

Duminica, 20 Noiembrie 2022, ora 19:40
18520 citiri
Un ofițer american din Serviciul de Informații dezvăluie: Cântecul de lebădă al lui Putin vine de undeva neașteptat
Liderul de la Kremlin FOTO /Twitter Nexta

Eșecurile militare ale Rusiei în Ucraina s-au înmulțit rapid – mai întâi la Kiev, apoi în Donbas, iar acum odată cu căderea Hersonului.

Acestea sunt trei eșecuri majore în mai puțin de nouă luni, iar următoarea pierdere ar putea însemna cântecul de lebădă al lui Putin, finalul a peste 20 de ani de putere, susține Jonathan Sweet, un fost ofițer experimentat din Serviciile de Informații militare din Statele Unite.

Pe măsură ce armata rusă continuă să fie forțată în mod umilitor să se întoarcă la pozițiile avute înainte de 24 februarie 2022, Putin va fi pe punctul de a pierde și Donbasul și Crimeea, potrivit The Hill.

În urmă cu o sută doi ani, timp de 10 zile în noiembrie, s-au desfășurat cu brutalitate părți ale Războiului Civil rus, lăsând morți 12.000 de soldați în și de-a lungul Istmului Perekop, un pod terestru de cinci până la șapte kilometri care leagă Peninsula Crimeea de Ucraina.

Putin se confruntă cu o mare problemă în rândul armatei sale: Fenomenul ce poate pierde războiul Rusiei

În 1920, bolșevicii i-au zdrobit pe rușii albi pentru a prelua controlul permanent al Crimeii, în timp ce astăzi președintele rus Vladimir Putin și forțele sale ar putea fi în curând asediați de-a lungul a ceea ce este cunoscut sub numele de „zidul Perekop”.

Cea mai puțin probabilă cale de acțiune a lui Putin ar fi să negocieze încetarea „operațiunii sale militare speciale”. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski refuză să-i ușureze lui Putin retragerea negociată, deși se spune că este deschis negocierilor.

Adăugând la umilință, Zelenski a spus clar că „Crimeea este ucraineană și nu vom renunța niciodată la ea”. În timp ce Herson este povestea de astăzi, obiectivele lui Zelenski sunt în mod clar orientate spre „restabilirea integrității teritoriale”, iar în fruntea acestei liste se află Crimeea.

Putin se poate transforma într-o lebădă neagră

În absența unui progres diplomatic, Rusia cel mai probabil se va retrage pe vechile poziții avute înainte de 24 februarie. Prioritatea ar fi peninsula Crimeea. Mai simplu spus, este un teren cheie, ceea ce Departamentul de Apărare al SUA definește ca „orice localitate sau zonă, a cărei confiscare sau reținere oferă un avantaj marcant oricăruia dintre combatanți”.

Putin nu își poate permite să piardă Crimeea militar sau simbolic. Peninsula oferă Rusiei un acces logistic critic la baza sa navală de la Sevastopol, unde se află Flota Mării Negre și principalul mijloc al Rusiei de a proiecta puterea în toată regiunea Mării Negre și în Marea Mediterană.

Propunerea tentantă a Occidentului care a stârnit interesul lui Putin. Ce s-ar întâmpla cu regiunile ocupate și Crimeea

Având în vedere retragerea bruscă a Rusiei din Herson, jurământul pugilistic al lui Putin de a „apăra teritoriul Rusiei – inclusiv regiunile anexate – cu orice mijloace la dispoziția armatei sale, inclusiv cu arme nucleare”, sună acum gol.

„Operațiunea militară specială” a Kremlinului se referă acum la Rusia și la supraviețuirea președintelui rus. Însă, Putin s-ar putea confrunta cu sfârșitul în Crimeea, într-un loc neașteptat, într-o versiune distopică a „Lacului lebedelor” a compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski.

Dacă Zelenski va câștiga și Crimeea, acest lucru l-ar transforma pe Putin într-o lebădă neagră, ceea ce ar putea fi foarte aproape de ieșirea din scenă a președintelui rus.

Eveniment Quarterly Report

Un expert britanic avertizează despre un posibil cataclism în Europa: ”Salvarea s-ar putea să nu mai vină”
Un expert britanic avertizează despre un posibil cataclism în Europa: ”Salvarea s-ar putea să nu mai vină”
Profesorul Justin Bronk de la King’s College din Londra, care a realizat un studiu pentru Royal United Services Institute (RUSI) din Marea Britanie, dă un avertisment major Occidentului privind...
Planul nebunesc al lui Putin din 2024: Răsturnare de situație nemaivăzută din 1941
Planul nebunesc al lui Putin din 2024: Răsturnare de situație nemaivăzută din 1941
După mai mult de 650 de zile de război în Ucraina, tot mai mulți experți din întreaga lume analizează posibilul deznodământ legat de Rusia, în acest conflict sângeros. Însă acum,...
#putin, #rusia infrangere, #Putin razboi, #Lacul Lebedelor, #Putin Kremlin, #razboi putin, #razboi Ucraina, #Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina