Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de mercenarii Wagner. Ce spune un fost comandant rus din Ucraina

Autor: N.G.
Marti, 30 Mai 2023, ora 17:49
4949 citiri
Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de mercenarii Wagner. Ce spune un fost comandant rus din Ucraina
Vladimir Putin FOTO Twitter/ Nexta

Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de grupul militar privat al Rusiei, armata Wagner, potrivit lui Igor Girkin, un fost ofițer al Serviciului Federal de Securitate care a condus cândva un grup de militanți ruși în Donețk, scrie Business Insider.

Girkin, care este cunoscut și sub pseudonimul "Strelkov" și este acum un important blogger de război, a declarat că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, l-ar putea răsturna pe președintele rus, a relatat Daily Mail. "Dacă Prigozhin rămâne șeful Wagner, revolta va veni rapid și radical", a declarat Girkin într-un videoclip partajat de WarTranslated.

"A fost declarată o tentativă de lovitură de stat... Ce se va întâmpla în continuare, nu știu, mai ales că Wagner este retras de urgență în bazele din spate... Pericolul unei lovituri de stat iminente este clar", a spus Girkin.

Prigojin, care a fost cândva un apropiat al lui Putin, a criticat în mod repetat în ultimele luni Ministerul rus al Apărării. Săptămâna trecută, el a declarat că Ucraina a obținut mai multe trupe și mai multe arme de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Fondatorul Wagner a adăugat la dușmănia sa cu liderii publici ai Rusiei atunci când a afirmat că războiul din Ucraina s-a întors împotriva sa, potrivit The Hill. El a contabilizat pierderile mari ale Grupului Wagner în urmărirea lui Bahmut, precum și puterea armatei ucrainene, sugerând în același timp că liderii de vârf ai Rusiei ar trebui să fie schimbați.

Girkin a criticat impactul invaziei din Ucraina asupra Rusiei. Într-un manifest postat pe YouTube luna trecută, preluat de ziarul ucrainean Ukrayinska Pravda, Girkin a declarat că situația de pe linia frontului are un impact "extrem de negativ" asupra capacității Rusiei de a câștiga războiul.

"Nu mi-e teamă să spun că ne îndreptăm spre o înfrângere militară", a declarat Girkin, adăugând că economia, armata și sistemul politic al Rusiei nu sunt pregătite pentru un astfel de "război lung și prelungit".

Eveniment Quarterly Report

Crimeea: Ucraina atacă fortăreața lui Putin
Crimeea: Ucraina atacă fortăreața lui Putin
Ucraina își intensifică atacurile asupra Crimeei. Pozițiile militare rusești sunt vizate cu drone și rachete de croazieră. De ce este considerată peninsula anexată crucială pentru...
Încă o persoană reținută în dosarul baronului PSD Dumitru Buzatu: expertul care a avizat, în cele din urmă, afacerea
Încă o persoană reținută în dosarul baronului PSD Dumitru Buzatu: expertul care a avizat, în cele din urmă, afacerea
DNA a anunțat sâmbătă, 23 septembrie, că încă o persoană a fost reținută pentru 24 de ore dosarul mitei luate de preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Potrivit procurorilor, este...
#putin, #prigojin, #wagner, #girkin , #Rusia