Cristian Logofătu, Co-fondator Bittnet, la Quarterly Report: ”Estimăm că o să terminăm anul cu 80-90 de milioane de lei în servicii”

Joi, 12 Octombrie 2023, ora 16:05
12789 citiri
Cristian Logofătu, Co-fondator Bittnet, la Quarterly Report: ”Estimăm că o să terminăm anul cu 80-90 de milioane de lei în servicii”
Cristian Logofătu, co-fondator Bittnet Group FOTO Ziare.com

Cristian Logofătu, co-fondator Bittnet Group, a participat la Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB, unde a vorbit despre ultimele rezultate trimestriale, despre țintele urmărite de companie în viitorul apropiat, dar și despre cum se vede sectorul IT din România peste ocean.

Cristian Logofătu a punctat o dublare a veniturilor companiei, dar și o creștere de 30% a marjei brute, ponderea serviciilor fiind de asemenea din ce în ce mai mare.

”Călătoria noastră a început pe piața de capital acum opt ani, atunci eram o singură companie, astăzi suntem într-un stadiu foarte stabil al transformării noastre, un grup de companii care fac servicii IT. Suntem organizați în 4 piloni de activitate, care sunt perfect aliniați cu strategia europeană de digitalizare, dacă vă uitați la prioritățile de investiție în indicele DESI, singura pe care noi nu o acoperim este conectivitatea.

Privind cifrele consolidate la jumătatea anului, avem o dublare a veniturilor, o creștere a marjei brute doar cu 30%, o creștere semnificativă a cheltuielilor administrative, care conduce la o situație destul de rar întâlnită, o pierdere operațională la șase luni.

Ponderea serviciilor este una din ce în ce mai mare și focusul nostru pentru a doua jumătate a anului și 2024 este o concentrare și mai mare pe servicii. Estimăm că o să terminăm anul acesta cu 80-90 de milioane de lei în servicii, care acum 3 ani era întreaga cifră de afaceri a companiei. Am finalizat în Q4 2022 și Q2 2023 cele mai mari achiziții din istoria noastră”, a explicat Cristian Logofătu.

Cristian Logofătu a dezvăluit și că este țintită o nouă emisiune de obligațiuni prin ofertă publică: ”Așa cum am derulat imediat după Hidroelectrica și FIDELIS prima operațiune de IPO de obligațiuni corporative din istoria României, am derulat-o în vara aceasta, a fost un real succes, credem că e o ocazie foarte bună ca în octombrie-noiembrie să mai țintim una”.

Cum se vede sectorul de IT din România de peste ocean?

”Nouă ni se pare că nu doar America ci și Europa de Vest percepe România ca o zonă foarte bună, un provider de capital uman valoros, o zonă de unde se face livrare de servicii IT de valoare. Asta ne dă încredere să depunem semnificativ mai multe eforturi în a genera clienți din piețele vestice și americane. Pe de altă parte, în industria noastră, suntem oarecum binecuvântați. În IT suntem cu vreo 3-4 ani în urmă, în România, dar asta este un glob de cristal care ne spune ce se va întâmpla în câțiva ani în Europa și în România în industria noastră. Ne uităm ce se întâmplă astăzi în SUA și știm exact ce o să trebuiască să facem în 2-3 ani, este un avantaj extraordinar”, a mai spus Cristian Logofătu.

Quarterly Report, evenimentul #1 pentru companii la BVB, marca Ziare.com, alături de partenerul principal TradeVille, care a avut loc miercuri, 4 octombrie, a fost peste așteptări, fiind vândute toate biletele disponibile. Peste 100 de persoane au participat fizic la conferința ținută la One Tower, iar aproximativ 130.000 de oameni au urmărit online.

Quarterly Report - Editia 4

Sărăcirea românilor, un fenomen care se apropie. Cât de mult se vor scumpi facturile la energie, din cauza unei taxe europene
Sărăcirea românilor, un fenomen care se apropie. Cât de mult se vor scumpi facturile la energie, din cauza unei taxe europene
România înregistrează o rată anuală a inflației mai mult decât dublă față de media înregistrată la nivelul UE. Însă, greul abia a început: „taxa pe carbon", asumată la nivelul UE...
Care este stadiul Autostrăzii A8. Premierul tocmai a vorbit despre finalizarea drumului de mare viteză care va lega Moldova de Transilvania - FOTO
Care este stadiul Autostrăzii A8. Premierul tocmai a vorbit despre finalizarea drumului de mare viteză care va lega Moldova de Transilvania - FOTO
Din ce în ce mai mulți oameni de afaceri din România devin vocali, când vine vorba despre problemele infrastructurii rutiere. După „ȘîEu", multe alte inițiative de asemănătoare s-au...
#quarterly report, #cristian logofatu, #bittnet , #stiri economice