Biografii celebre: 65 de ani de la nasterea lui Freddie Mercury (Video)

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 07:36
11036 citiri
Biografii celebre: 65 de ani de la nasterea lui Freddie Mercury (Video)
Foto: musiczone

Freddie Mercury, legendarul solist al grupului Queen, pe numele sau real Frederick Bulsara, s-a nascut la 5 septembrie 1946, intr-unul din cele mai exotice locuri din lume - Zanzibar.

Fiul unui politician englez, aflat mai mereu in calatorii de lucru, Freddie a acumulat experiente de viata, cunostinte si emotii din diverse colturi ale lumii, care aveau sa-l transforme in incredibilul artist de mai tarziu, relateaza Biografie Online.

Initial, destinul lui Freddie nu parea catusi de putin legat de muzica, avand in vedere alegerea sa de a se specializa in arte si design, in cadrul Institutului de Arte Ealing, dar pasiunea sa pentru pian a invins, iar vocea cu totul si cu totul speciala i-a deschis drumul catre magicul univers al scenei muzicale internationale.

Cand Freddie i-a intalnit pe Brian May si Roger Taylor, fondand impreuna grupul Queen, viata artistului avea sa se schimbe in intregime, incepand cu adoptarea numelui Mercury, in loc de Bulsara, care nu suna tocmai bine pentru un solist ambitios, aflat in plina afirmare.

Pe scena, ca si in viata de altfel, Freddie se demonstreaza un veritabil spirit liber, de o spectaculoasa intensitate si geniala intuitie artistica, patimas, fara sa accepte limite si oprelisti, o figura unica, inimitabila, in peisajul artistic international.

Freddie Mercury, unul dintre putinii artisti ai lumii care au reusit, in cadrul unui concert sustinut pe un stadion cu mii de spectatori, sa capteze atentia tuturor cu un simplu gest, demonstrandu-se un extraordinar interpret, a fost fara indoiala cel ce a stiut sa transforme fiecare spectacol intr-o veritabila experienta de neuitat.

Toate cele 707 concerte ale grupului Queen au ramas pana azi episoade absolut fantastice in lumea spectacolului, gratie talentului si originalitatii solistului, care nu a ezitat sa-si declare in repetate randuri, fara umbra de stanjeneala, homosexualitatea.

Freddie Mercury moare la 24 noiembrie 1991, bolnav de SIDA, doborat de o forma complicata de pneumonie, care nu a reusit sa stearga insa din inimile milioanelor sai de fani mesajul lansat de artist pentru generatiile urmatoare: "Show must go on"...

Romania inclusa pe harta internationala "Freddie for a Day"

Romania a fost inclusa pe harta internationala "Freddie for a Day" cu putin timp inainte de ziua in care se sarbatoreste nasterea lui Freddie Mercury, cu evenimentul "Tribute to Remember: Freddie Mercury".

Evenimentul "Tribute to Remember: Freddie Mercury" va avea loc pe 22 septembrie la Jukebox Venue. Spectatorii vor urmari patru ore de repertoriu Queen, interpretat live in maniere din cele mai diverse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#aniversare Freddie Mercury Queen, #Show must go on , #Freddie Mercury