Queen, un exponent al magiei scenice (Video)

Marti, 01 Martie 2011, ora 08:15
3488 citiri
Queen, un exponent al magiei scenice (Video)

Prima zi a lui martie 1971 coincide cu infiintarea la Londra al unuia dintre cele mai reprezentative grupuri rock din toate timpurile - Queen.

Cu atat mai mare ii este meritul, daca ne gandim ca si-a "permis" sa concureze cu alti zei ai genului existenti in acea perioada: Led Zeppelin, Pink Floyd, Rolling Stones, Deep Purple, Fleetwood Mac, Mahavishnu Orchestra, Grand Funk Railroad, Yes etc.

Asadar, in urma cu 40 de ani, Freddie Mercury (voce, pian), Brian May (chitara solo, clape), John Deacon (chitara Bas) si Roger Taylor (percutie) puneau piatra de temelie a unei formatii care avea sa intre in istoria muzicii de excelenta calitate.

Cei patru absolventi de studii superioare in grafica si design, astronomie, electronica si biologie, in ordinea numelor enuntate, ating apogeul artistic cu albumul "A Night At The Opera". Piesa lui de rezistenta, "Bohemian Rhapsody", a dominat cu autoritate topurile de profil ale vremii, timp de 9 saptamani.

Clasamentele de specialitate certifica inaltul nivel de performanta la care ajunsese trupa cu nume predestinat inaltei aristocratii muzicale. Devin hituri mondiale "We Will Rock You" si "We Are The Champions", ultimul confundandu-se cu simbolul victoriei, cu precadere in marile competitii sportive.

Ritmurile de balada se regasesc in "I Want To Break Free" si "Radio Ga-Ga". Ca un omagiu, peste ani, o Lady avea sa-si adauge numelui de scena sufixul mentionat. O alta creatie a celor de la Queen, care a facut furori in sufragiile consumatorilor acestei arte, "A Kind of Magic", constituie coloana sonora a filmului "Highlander".

Acum 20 de ani, steaua liderului formatiei, Freddie Mercury, se pierdea in neant. Ca o ironie a sortii, extrasul pe single "The Show Must Go On" se afla in toate topurile, atunci, la moartea inegalabilului artist.

Queen a inregistrat in cariera sa 170 de milioane de vanzari de albume, asa cum aflam si de pe site-ul lor official Queen Online, 18 dintre ele fiind declarate numarul 1 mondial, iar cele 700 de concerte sustinute pe marile scene ale lumii confirma arta la superlativ trecuta in dreptul numelui sau.

Pacat ca pentru multe milioane de oameni, spectacolul oferit cu generozitate de genialul fenomen, devenit bun universal, nu a mai putut sa continue! Laudabil ramane faptul ca tot mai multi tineri devin fani ai muzicii anilor '70-'80, cu incontestabilele ei valente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#aniversare Queen, #biografie formatie Queen , #Freddie Mercury