Bugetul celei de-a doua etape a programului Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în câteva ore. Anunț pentru românii care au primit vouchere

Luni, 12 Decembrie 2022, ora 18:46
1688 citiri
Bugetul celei de-a doua etape a programului Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în câteva ore. Anunț pentru românii care au primit vouchere
Pentru prima etapă a programului s-au consumat 21 din totalul de 25 de milioane de lei alocate inițial FOTO Unsplash

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat luni după-amiază, 12 decembrie, că bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat.

A doua etapă a programului a fost lansată luni.

”Bugetul de 10 de milioane lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în 6 ore și jumătate.

Solicitanții persoane fizice au generat 24.004 de vouchere, astfel: 13.994 vouchere pentru laptopuri; 10.010 vouchere pentru tablete”, se arată în mesajul postat de AFM pe Facebook.

Instituția mai precizează că în prima etapă, au fost generate 52.671 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare, astfel: 22.083 vouchere pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare; 21.188 vouchere pentru categoria mașini de spălat rufe; 9.400 vouchere pentru categoria mașini de spălat vase.

”Pentru prima etapă s-au consumat 21.068.400 lei din totalul de 25 milioane lei alocate inițial.

Voucherele generate în cele două etape vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 13 decembrie 2022 și publicate pe site-ul www.afm.ro.

Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalitățile de achiziționare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile”, a mai transmis AFM.

#rabla electrocasnice program, #vouchere, #buget epuizat, #AFM , #rabla electrocasnice