Momentul în care o rachetă rusească Kalibr lovește un supermarket plin cu clienți în orașul ucrainean Uman VIDEO

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 16:48
5609 citiri
Momentul în care o rachetă rusească Kalibr lovește un supermarket plin cu clienți în orașul ucrainean Uman
VIDEO
Rușii au lovit în mod deliberat ținte civile FOTO Telegram

În seara zilei de 8 iunie, armata rusă a tras două rachete Kalibr asupra orașului ucrainean Uman din regiunea Cerkasi, situat la aproximativ 160 km de Republica Moldova.

Rachetele au lovit supermarketul ATB și o spălătorie auto. Mai mulți oameni au fost răniți. Un videoclip filmat de camera de supraveghere a ATB a fost postat pe internet.

Navele rusești de la Marea Neagră au lansat rachetele Kalibr spre Uman în jurul orei 20:00. În acel moment supermarketul funcționa, cumpărătorii erau înăuntru.

În momentul exploziei începe panica: oamenii au căzut mai întâi la podea, apoi s-au grăbit să fugă.

Este de remarcat faptul că imediat după atac, canalele rusești Z au început să vorbească despre distrugerea unui „magazin mare BC” în Uman. Această informație s-a dovedit a fi un fals.

Videoclipul arată că rușii au lovit în mod deliberat ținte civile. În zona afectată, pe lângă magazinul „ATB”, a fost lovită și o spălătorie auto. În total, 8 persoane au fost rănite în atac. Unii dintre ei sunt în stare gravă, medicii se luptă pentru viața lor.

Este important de menționat că la câteva ore după lovituri, rușii au atacat în masă Ucraina cu rachete de croazieră și drone kamikaze.

Cele mai multe dintre ele au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană, dar au fost câteva victime.

Experții cred că rușii atacă masiv Ucraina aproape zilnic pentru a împiedica Forțele Armate ale Ucrainei să aducă apărarea aeriană mai aproape de front pentru a acoperi contraofensiva.

Eveniment Quarterly Report

Măcelul suferit de armata rusă de care este responsabil direct generalul Gherasimov. ”A părăsit pur și simplu prima linie”
Măcelul suferit de armata rusă de care este responsabil direct generalul Gherasimov. ”A părăsit pur și simplu prima linie”
Operațiunea eșuată a Armatei Ruse de a asalt localitatea Ugledar, în regiunea Donețk la începutul lunii februarie a acestui an, în care rușii au pierdut mai mult de 30 de unități de...
Discursul rudimentar al ministrului rus de Externe, după ce a evitat să-l asculte pe Zelenski la ONU. Occidentul, "un imperiu al minciunii"
Discursul rudimentar al ministrului rus de Externe, după ce a evitat să-l asculte pe Zelenski la ONU. Occidentul, "un imperiu al minciunii"
Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a acuzat occidentul că "luptă direct" împotriva Rusiei în Ucraina. "Puteţi să-i spuneţi cum vreţi, dar ei se luptă cu noi, se luptă direct cu...
#racheta kalibr, #atac, #supermarket, #uman, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina