Rachetele spațiale cad în continuu pe Pământ, amenințând oamenii: Una din SUA și alta din China, imagini de la sol VIDEO

Joi, 04 August 2022, ora 00:22
5907 citiri
Rachetele spațiale cad în continuu pe Pământ, amenințând oamenii: Una din SUA și alta din China, imagini de la sol VIDEO
Rachete spațiale au căzut pe Pământ în Australia (stânga) și în Indonezia FOTO: Daily Mail ABC Net

Amenințările asupra oamenilor ale resturilor de rachete spațiale care cad pe Pământ s-au înmulțit îngrijorător de mult peste tot în lume. Astfel, un booster al Chinei s-a prăbușit în weekend în Malaezia și Indonezia, iar un altul american al SpaceX a căzut în Australia, în ambele locuri s-au descoperit rămășite la sol.

Racheta Long March 5B din China s-a prăbușit necontrolat sâmbătă seara, 30 iulie 2022 în diverse regiuni din Asia, precum Malaezia și Indonezia, iar resturi ale unei rachete a companiei americane private SpaceX au fost găsite în Australia, potrivit relatărilor Daily Mail și ABC Net.

Racheta chinezească Long March 5B a avut 25 de tone la lansarea sa din 24 iulie 2022, când a transportat un modul al Beijingului către Stația spațială. Experții au calculat că riscul ca cineva să fie rănit sau ucis, în cazul prăbușirii rachetei din China, a fost de la 1 la 1000 până la 1 la 230, cu mult peste pragul accidental acceptat la nivel internațional, care este de 1 la 10.000.

Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO

Acest lucru este explicat prin faptul că Statele Unite și majoritatea țărilor occidentale cheltuie sume suplimentare de bani la proiectarea rachetelor pentru a evita reintrările mari necontrolate în atmosfera Pământului, dar China nu face acest lucru.

În celălalt caz, Agenția Spațială din Australia a confirmat faptul că trei bucăți de resturi spațiale provenite de la o racheta SpaceX, compania miliardarului american Elon Musk, au fost găsite în munții Snowt din New South Wales.

Aceste gunoaie spațiale descoperite sunt cele mai mari piese găsite în Australia din anul 1979 și până astăzi, au anunțat autoritățile locale. Agenția Spațială de la antipozi ”a confirmat că resturile spațiale provin de la o misiune SpaceX și continuă să colaboreze cu omologii lor din SUA”.

Fenomen inexplicabil, Pământul accelerează rotația: Efectele pot fi devastatoare pentru întreaga lume din cauza unei secunde VIDEO

Asta vine după ce localnicii au raportat un boom sonor puternic în data de 9 iulie, care a fost considerat a fi fost cauzat de resturile rachetei SpaecX Dragon, care a reintrat în atmosfera Pământului, ea fiind lansată inițial în noiembrie 2020.

”Statele Unite sunt răspunzătoare pentru orice daune cauzate de aceste resturi spațiale, iar Australia ar putea merge în SUA și ar putea solicita o formă de despăgubire, dacă există costuri implicate în curățirea zonei contaminate”, a spus dr. Cassandra Steer, director adjunct al Insitutului Spațial din Australia.

#racheta spatiala, #racheta china, #racheta SpaceX explozie, #Elon Musk, #Indonezia, #Australia, #malaezia, #resturi spatiale , #fenomen