Momentul lansării infamei rachete hipersonice Zircon. Proiectilul rusesc este catalogat de Putin drept "invincibil" VIDEO

Sambata, 28 Mai 2022, ora 15:37
6714 citiri
Momentul lansării infamei rachete hipersonice Zircon. Proiectilul rusesc este catalogat de Putin drept "invincibil" VIDEO
Momentul în care racheta Zircon decolează de pe fregata Amiral Gorşkov FOTO Twitter/ Russians With Attitude

Armata rusă a transmis sâmbătă, 28 mai, că a efectuat cu succes un nou tir de testare a rachetei hipersonice de croazieră Zircon.

catalogată drept ”invincibilă” de către Vladimir Putin, cu o rază de acţiune de maximum 1.000 de kilometri, în timp ce Moscova îşi intensifică ofensiva militară în Ucraina, relatează AFP.

Racheta Zircon a fost trasă de la bordul fregatei Amiral Gorşkov, la Marea Barents, către o ţintă din apele Mării Albe, în Arctica, susține într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Ţinta, situată la aproximativ 1.000 de kilometri distanţă, ”a fost vizată cu succes”, scrie ministerul în comunicat.

Tirul a fost efectuat în cadrul unor ”teste ale unor arme noi” ruseşti, transmit oficialii ruși, fără a da detalii suplimentare.

Primul tir oficial al unei rachete de tip Zircon a avut loc în octombrie 2020, iar Putin se lăuda atunci cu un ”mare eveniment”.

Alte teste au avut loc ulterior, tot de la bordul fregate Amiral Gorşkov şi de la bordul unui submarin aflat sub apă.

Racheta, cu o rază de acţiune maximă de 1.000 de kilometri, ar urma să echipeze atât nave de suprafaţă, cât şi submarine din cadrul flotei ruse.

Rusia, care a lansat la 24 februarie o invazie în Ucraina, a anunţat în martie că a folosit rachete hipersonice de tip Kinjal pentru prima oară în luptă.

Moscova nu a mai anunţat anterior folosirea acestui tip de armament în afara unor teste.

Rachetele balistice hipersonice de tip Kinjal şi cele de croazieră de tip Zircon fac parte dintr-un nou tip de armament dezvoltat de către Rusia, pe care Vladimir Putin l-a calificat drept ”invincibil”.

#racheta zircon, #racheta hipersonica, #test rusia racheta , #Razboi Ucraina